Superstițiile și obiceiurile pentru succes în Noul An au luat naștere potrivit fiecărui aspect și suntrespectate de oricine dorește să-și îmbunătățească situația în anul ce urmează.
Conform tradiției în noaptea dintre ani nu se plânge deoarece dacă facem acest lucru vom avea un an plin de evenimente triste, informează Mediafax.
Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul anului aşa.De aceea se spune că în noaptea de Revelion e bine să evitămatât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi. În afară de faptul că nu sunt deloc plăcute, acestea atrag şi ghinionul.
O altă superstiţie este că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primeşti cât mai multe cadouri.
Obiceiul mai spune că dacă vă îmbrăcați în roșu în noaptea dintre ani veți fi plin de iubire și noroc.
Semne de sărăcie în anul ce abia începe sunt dacă în prima zi din an împrumuți bani, bijuterii sau alte obiecte de preț, dacă plătești datorii, duci gunoiul sau oferi daruri.
Pentru a avea un an îmbelșugat este bine ca la miezul nopții pe masă să fie pahare și farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac.
Sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion pentru a avea parte de afecțiune în anul de vine.
O altă superstiţie spune că în prima zi a anului nu este bine să ieşi din casă decât după ce deja ai primit un musafir care nu trebuie să fie blond sau roşcat, să aibă platfus sau strabism şi nici sprâncenele împreunate, pentru că aduce ghinion.
Dansul la miezul nopţii în aer liber, în special cel în jurul unui copac, aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor.