În România există o bătălie pentru putere între politicieni și unii procurori, iar unii șefi de instituții vor să exercite puterea, fără să încerce să obțină votul cetățenilor mai întâi, a declarat Elena Udrea la ieșirea de la Curtea Supremă.
”Cred că e prea mult și nu cred numai eu asta. Constat că foarte mulți au început să constate că e prea mult. Când am fost eu arestată cu șase capete de acuzare și încă patru după, unora li s-a părut normal. Acum, cei mai mulți încep să înțeleagă că nu poți să faci justiție încălcând legea și că nu poți să faci abuzuri în numele Justiției.
E interpretată legea abuziv. E abuziv să spui că un politician a avut câștig în aplauze sau în voturi.
Chiar dacă se spune că în partide se solicită contribuții pentru locuri, sunt anumite mecanisme interne prin care partidele își asigură fonduri pentru campanii. Eu nu știu de situații în care cineva să fi dus banii acasă. De exemplu, din punctul meu de vedere, nu e cazul ca Ghiță să-l fi plătit pe Ponta”, a declarat Elena Udrea.
Udrea: Bătălia e pentru cine are mai multă putere în România
#DIRECT_ONE_h5pyz3#
Aceasta a mai susținut că în România are loc o adevărată bătălie pentru putere, iar dacă unii șefi de instituție chiar vor putere, ar trebui să intre în politică și să câștige votul cetățenilor.
”Bătălia e pentru cine are mai multă putere în România: politicienii – buni sau răi, cum e și societatea – care sunt mandați de popor să-l reprezinte sau au putere unii procurori.
S-a spus despre mine că avantajul meu a fost că am primit aplauze în Gala Bute, deși chiar glumeam că eu am fost fluierată, nu aplaudată. Deci de atunci am bănuit că lupta e pentru cien are mai ,multă putere și imagine în România.
Nu poți să vrei să conduci România conducând o instituție publică. Candidează, devino politician să te voteze lumea, și apoi exerciți puterea în numele poporului!”, a mai afirmat Udrea.
Elena Udrea a ajuns vineri la Curtea Supremă, care va stabili dacă aceasta va mai rămâne sub control judiciar.