Prefectura Vrancea a precizat, joi, că peste 500 de cadre medicale din județ au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele trei zile de campanie și că niciuna dintre acestea nu a prezentat reacții adverse.
„În data de 4 ianuarie s-au imunizat 104 cadre medicale, dintre care 80 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani şi 24 persoane la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Dr. Alexandru Popescu’ Focşani. În data de 5 ianuarie au fost vaccinate 209 persoane încadrate în prima etapă de vaccinare, dintre care 70 de cadre medicale au fost imunizate la SJU Focşani, 24 de persoane la Spitalul Militar Focşani, 25 la Spitalul orăşenesc Panciu, 30 la Spitalul Boli Cronici Dumbrăveni şi 60 de persoane la Spitalul ‘N.N. Săveanu’ Vidra. Miercuri s-a efectuat un număr total de 210 vaccinări. La SJU Focşani s-au imunizat 95 de cadre medicale, la Spitalul Militar Focşani 25 de persoane, în cadrul Cercului Militar Focşani (Casa Armatei) 60 de persoane şi la Spitalul Municipal Adjud 30 de persoane”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vrancea, potrivit Agerpres.
În Vrancea, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început luni. În județ au sosit 975 de doze de ser care, potrivit reprezentanților DSP, ar urma să fie utilizate până vineri.
Cu cele 37 de cazuri nou confirmate anunțate la bilanțul de miercuri, Vrancea a ajuns la 7.204 de cazuri depistate de la izbucnirea crizei sanitare. La nivel național, România a trecut oficial de 654.000 de cazuri și, potrivit autorităților, circa 586.000 de pacienți au fost declarați vindecați.
Premierul Florin Cîțu a declarat că, în România, „campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi”.
„Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Arată clar că direcția este una bună. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, nu știu câte sunt astăzi, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi”, a afirmat primul ministru.