Protestul lucrătorilor Apple: angajații celei mai mari uzine de telefoane Iphone își cer drepturile

Protestul lucrătorilor Apple: angajații celei mai mari uzine de telefoane Iphone își cer drepturile
Angajații de la cea mai mare uzină de telefoane Iphone își cer drepturile. Imaginile de la protest au apărut în mediul online. Foto: Twitter

În mediul online au apărut recent mai multe imagini de la protestul lucrătorilor Foxconn, principalul subcontractor al Apple din China.

Imaginile arată sute de muncitori ce doresc să își apere drepturile.

Protestul lucrătorilor Foxconn

Mai multe imagini au circulat în mediul online, astăzi, după protestul lucrătorilor Foxconn, principalul subcontractor al Apple din China.

Imaginile au arătat sute de muncitori care mărșăluiau pe un drum, în timp ce se confruntau cu poliţiştii şi strigau: „Să ne apărăm drepturile!”.

Unele videoclipuri au arătat lucrători plângându-se de alimentele care le-au fost furnizate, în timp ce alţii au spus că nu au primit bonusuri așa cum s-a promis, potrivit Antena 3.

Autoritățile au interzis hashtag-ul #RevolteFoxconn

Pe reţelele de socializare, autorităţiile chineze au interzis hashtag-ul #RevolteFoxconn.

În ultimele luni, Foxconn, principalul subcontractor Apple, s-a confruntat cu o înmulţire a cazurilor COVID-19. Compania a decis izolarea angajaţilor, dar aceştia s-au plâns de insufienţa mâncării şi de regulile stricte din carantină.

Mulţi dintre protestatari, au afirmat, în live-uri pe reţelele sociale, că protestează pentru că au fost informaţi că-şi vor primi bonusurile mai târziu decât li se promisese iniţial.

Urmăriți B1TV.ro și pe