Benzina și motorina vor fi mai ieftine în Ungaria doar pentru autovehiculele înmatriculate în această țară

Benzina și motorina vor fi mai ieftine în Ungaria doar pentru autovehiculele înmatriculate în această țară
Foto: Unsplash.com

Ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, Gergely Gulyás, a anunțat că începând de vineri, doar persoanele care au maşini cu numere de Ungaria vor putea alimenta la benzinăriile din ţară cu combustibil la preţ redus.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta, conform MTI.

Benzina și motorina vor fi mai ieftine în Ungaria

Ministrul a spus că în Ungaria se poate alimenta cel mai ieftin dintre restul țărilor din Europa, iar acest fapt a condus spre un turism al carburanţilor, mai ales în zona de frontieră, care ameninţă deja aprovizionarea.

Acesta a declarat că se face abuz de faptul că Ungaria menține un preţ de 480 de forinţi, pe când  în Europa preţurile sunt între 700 şi 900 de forinţi (1,81-2,33 euro).

Ministrul a specificat că pentru a evita abuzurile, începând din 27.Mai.2022 , doar maşinile înmatriculate în Ungaria vor putea alimenta la preţul de 480 de forinţi.

Pentru persoanele străine care doresc să alimenteze la benzinăriile din Ungaria,  prețul va fi cel al pieței.

Prețurile la benzină și motorină în Ungaria au fost plafonate la 480 de foriți per litru. Astfel că, la un curs de 0.0132 lei per forint, înseamnă 6,33 lei per litru de motorină și benzină, conform Hotnews.ro.

Șoferii din România trec granița în Ungaria, pentru a lua motorină

Reamintim că, tot mai mulți români merg să ia combustibil din Ungaria, deoarece prețul pentru motorina este chiar și cu 3 lei mai puțin în țara vecină, iar unii șoferi spun că fac o economie considerabilă.

În ceea ce privește distanța pe care o au de parcurs șoferii pentru a ajunge la prima benzinărie in Ungaria  de la Punctul de Trecere a Frontierei este de  5 km. Diferența de preț la  un plin este de 2-3 lei per litru. Șoferii spun că economisesc destui bani la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România, conform Digi24.r0.

Urmăriți B1TV.ro și pe