Cât durează trecerea la vama Kulata, dintre Bulgaria și Grecia. Ce spune un român despre timpul de așteptare

Cât durează trecerea la vama Kulata, dintre Bulgaria și Grecia. Ce spune un român despre timpul de așteptare
, sursă foto: captură YT

În această perioadă tot mai mulți români  vor să plece în vacanță în Grecia, însă pentru cei care aleg să ia mașina personală spre destinație, timpul de așteptare poate fi destul de mult și obositor.

Cozi uriașe la vama Kulata

De exemplu, la vama Kulata se creează cozi uriașe, iar astfel românii sunt nevoiți să aștepte ore bune până să reușească să treacă.

Turiștii români nemulțumiți se plânge că la punctele de trecere se stă și câte trei ore. Alții încearcă să găsească soluții alternative:

„E prima data când plec in Grecia cu mașina, mai exact Thassos, din București. Din ce am analizat aici situația, trecerea in Grecia prin Kulata sau Makaza, dacă este făcută in intervalul 11:00-15:00 e jale și se sta 2-3 ore lejer doar la vama. Eu m-am gandit sa plec mai devreme din București, pe la 2:00, pe la 3:00-3:15 sa trec vama la bulgari, urmând ca pe la 7-8 sa ajung la vama Makaza, și ma gândesc ca așa scap de aglomerație”, a scris un român pe un grup dedicat celor care își petrec vacanțele în Grecia.

Potrivit experiențelor din anii trecuți trăite de turiștii români, contează mult ora de plecare și timpul parcurs până când se ajunge în Grecia:

“In anii anteriori, cel mai bine era daca ajungeai la Makaza pana in ora 6 dimineața. Dupa 06:30 – 07:00 incepeau cozile. Poti incerca varianta asta.

Sau, poti incerca varianta Zlatograd cu mentiunea ca e un drum care urca si coboară un munte, pe partea grecească e ingust si nu prea vezi ce vine din sens opus insa, cu atenție, e ok”, este un alt comentariu publicat pe forumurile dedicat vacanțelor.

Haos la punctele de trecere

Încă din luna iunie, românii care merg în vacanță în Grecia au stat la cozi uriașe în vama Makaza. Șirurile de mașini s-au întins pe câțiva kilometri.

Unul dintre motive este numărul mic de ghișee deschise. Problema apare în special în weekend, atunci când mulți turiști își încep concediile.

Aglomerație a fost și pe Aeroportul Henri Coandă, la verificarea pașapoartelor.

Cât a trebuit să aștepte un român în coada de la vama Kulata

În perioada concediilor, în fiecare an,  la Vama Kulata există aceeași problemă și oamenii sunt nevoiți să aștepte ore în șir în coadă, iar situația pare că este din ce în ce mai rău. Duminică de exemplu, a fost o coadă de 6 km.

Una dintre persoanele nevoite  să aștepte la coadă a povestit despre cât așteaptă românii ca să poată ieși din Bulgaria și să ajungă în cele din urmă, în Grecia. Acesta  a explicat că a fost nevoit să aștepte mai bine de două ore.

”Acum, 14.10, vama Kulata, kilometri întregi, fulll fullll peste două ore de așteptare, încă nu am reușit să trecem, 70 metri până la punctul de control… Nu ne-am mișcat de 20 de minute. Catastrofă! Rușine autorităților!”, a spus un român, aflat în coada de la punctul de trecere dintre Bulgaria și Grecia.

Blocaje și la PTF Giurgiu

Camioanele care ieş din România, prin PTF Giurgiu au format zilele trecute o coadă de şapte kilometri, timpul de aşteptare pentru controlul de frontieră fiind de 180 de minute, din cauza lucrărilor de pe partea bulgară a Podului Prieteniei.

„Ca urmare a lucrărilor la Podul Prieteniei care sunt executate pe partea bulgară a podului, pe pod se circulă semaforizat pe o singură bandă atât pentru autoturisme cât şi pentru camioane.

La acest lucru se adaugă numărul mare de mijloace de transport atât camioane cu marfă, cât şi autoturisme care se deplasează în străinătate, pentru vacanţe, motiv pentru care timpul de aşteptare la camioane a ajuns la 180 de minute pe sensul de ieşire din ţară prin PTF Giurgiu şi la 40 de minute pentru autoturisme, iar la intrarea în ţară, timpul de aşteptare este de 40 de minute pentru camioane şi de zece minute pentru autoturisme’, a declarat joi, pentru , purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Dumitrache.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`