Cozi uriașe la Vama Halmeu din Satu Mare: Ucrainenii re întorc acasă pentru a-și înmatricula mașinile cumpărate din Vest

Cozi uriașe la Vama Halmeu din Satu Mare: Ucrainenii re întorc acasă pentru a-și înmatricula mașinile cumpărate din Vest

Continuă haosul în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, în județul Satu Mare. Sunt blocaje cauzate în special de miile de ucraineni care se reîntorc în țara natală aflată în plin război cu Rusia, pentru a-și reînmatricula autoturismele, potrivit informațiilor PresaSM.

Mii de ucraineni stau la cozi uriașe. Mulți dintre ei și-ar fi cumpărat autovehicule din țările din Uniunea Europeană, unde s-au refugiat temporar, iar acum se întorc în Ucraina pentru a le înmatricula.

Și asta pentru că – până pe 1 iulie 2022 – în Ucraina nu se percepe vreo taxă de primă înmatriculare.

Autoritățile române fac tot posibilul pentru a asigura ordinea în zonă.

Blocaje și la PTF Giurgiu

Camioanele care ieş din România, prin PTF Giurgiu au format zilele trecute o coadă de şapte kilometri, timpul de aşteptare pentru controlul de frontieră fiind de 180 de minute, din cauza lucrărilor de pe partea bulgară a Podului Prieteniei.

„Ca urmare a lucrărilor la Podul Prieteniei care sunt executate pe partea bulgară a podului, pe pod se circulă semaforizat pe o singură bandă atât pentru autoturisme cât şi pentru camioane.

La acest lucru se adaugă numărul mare de mijloace de transport atât camioane cu marfă, cât şi autoturisme care se deplasează în străinătate, pentru vacanţe, motiv pentru care timpul de aşteptare la camioane a ajuns la 180 de minute pe sensul de ieşire din ţară prin PTF Giurgiu şi la 40 de minute pentru autoturisme, iar la intrarea în ţară, timpul de aşteptare este de 40 de minute pentru camioane şi de zece minute pentru autoturisme’, a declarat joi, pentru , purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Dumitrache.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe