Sezonul de concedii începe cu stres. Unde se stă la coadă pentru ieșirea din țară

Sezonul de concedii începe cu stres. Unde se stă la coadă pentru ieșirea din țară
, sursă foto: captură YT

Românii care au „fugit”, deja, în vacanță au avut surprize neplăcute în anumite puncte vamale de trecere a frontierei, din cauza aglomerației.

Prea puțin personal în vămi și mii de turiști fericiți că au scăpat de restricțiile COVID

Resursa umană insuficientă din punctele de trecere a frontierei și numărul mare de turiști au fost ingredientele care au determinat formarea unor cozi interminabile. Adevărul a realizat o listă a celor mai aglomerate puncte de trecere a frontierei românești, așa că turiștii se pot documenta din timp pentru a evita cozile sau pentru a scurta timpul de așteptare.

Cei care pleacă în vacanță spre Grecia, cu mașina, trebuie să ia în calcul că după Vama Giurgiu-Ruse există lucrări de întreținere la podul de peste Dunăre. Acest pod a pus mereu probleme șoferilor, „Podul prieteniei” având câte o bandă pe sens și un asfalt de calitate îndoielnică.

Foto: Pixabay.

Carosabilul este fie plin de gropi, fie există denivelări care pot „fura” șoferii, pe un traseu îngust, intens circulat. Există câteva rute ocolitoare, cum ar fi Calafat-Vidin, Bechet, Turnu Măgurele, Ostrov-Silistra sau Vama Veche.

În Kulata s-a stat și câte cinci ore la coadă

Alt punct de trecere al frontierei „sufocat” este vama Makaza. Șoferii plecați în vacanță au raportat că aici se poate ajuge ca jumătate de kilometru să fie parcurs și într-o jumătate de oră, cozile fiind de kilometri buni. La punctul de intrare în Grecia, Kulata – Promachonas, unii români au așteptat și cinci ore pentru a trece de vamă.

O soluție utilă șoferilor care sunt în vacanță rămân aplicațiile telefonului mobil care centralizează rapoartele trimise de alți șoferi, tip Waze sau Hărți Google. Aceste aplicații permit configurarea traseelor, cu rute ocolitoare, sau la orele în care, în medie, este înregistrat un trafic rutier lejer.

Nici drumul cu avionul nu e o soluție mai fericită

Nici turiștii care aleg transporturile aeriene nu sunt mai feriți de timpul pierdut. Avionul îi duce pe aceștia mai repede la destinație, dar până la avion, fiecare turist trebuie să treacă de check-in sau de controalele vamale. Aeroportul „Henri Coandă”, care deservește Capitala și județele din proximitate, devine din ce în ce mai aglomerat.

Autoritățile solicită pasagerilor să ajungă la Otopeni cu două ore și jumătate sau trei mai devreme față de ora programată a zborului pentru a trece de formalitățile vamale. De altfel, acesta poate fi timpul petrecut de pasageri, din momentul în care au intrat în aeroport până la decolarea spre destinația de vacanță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:06 - Noul clasament WTA. Pe ce loc a coborât Simona Halep. Schimbările majore după Australian Open 2023
11:06 - INTERVIU. Regizorul Radu Jude: „Când anumite teme istorice au fost trecute sub tăcere decenii de-a rândul poate apărea un efect de respingere din partea unei anumite părți a societății”
11:04 - Actrița Annie Wersching, din producții ca „24” sau „Vampire Diaries”, a murit la vârsta de 45 de ani
10:57 - Imagini de la petrecerea memorabilă a Anastasiei Soare în America. Jennifer Lopez, Kim Kardashian și Oprah Winfrey au fost invitate
10:49 - Marilu Dobrescu, implicată într-un accident rutier. Influencerița a povestit totul pe pagina de Instagram: „Efectiv înnebunesc”
10:46 - 130.000 de curcani au fost îngropați duminică, la Codlea, după ce s-a descoperit focarul de gripă aviară. Există suspiciuni că boala s-a extins și la o fermă cu un efectiv de peste 110.000 de păsări
10:21 - Fermierii din România și din alte țări din estul UE, se plâng că cerealele ieftine din Ucraina au invadat piața și cer despăgubiri
10:20 - Rusia susține că eventuale discuții cu Ucraina au devenit „inutile” după decizia SUA și a „vasalilor săi” de a trimite tancuri
10:20 - Ramona Olaru: „Nu este o combinație și nici nu stau pe o grămadă de bani”. În ce nu investește niciodată asistenta TV
10:16 - Scandal uriaș la o școală din Municipiul Bacău! Un elev de clasa a II-a și-a sărbătorit ziua cu o cântăreață de muzică populară, cameramani și animatori