Etichetele „Not for EU” de pe alimente îi dezgustă și indignează pe cetățenii din Marea Britanie: „Plec din magazin”

Etichetele „Not for EU” de pe alimente îi dezgustă și indignează pe cetățenii din Marea Britanie: „Plec din magazin”

Regulile post-Brexit din Marea Britanie care impun alimentelor să poarte etichete „Not for EU” (Nu pentru UE) stârnesc confuzie și reacții de dezgust ale cumpărătorilor.

Uneori cumpărătorii renunță să mai cumpere produsele

Potrivit unui reportaj Politico, o femeie care voia să cumpere un „pateu de tip Ardennes” l-a aruncat înapoi în raft. „Acum mâncăm orice prostie”, a scris femeia pe platforma X.

Ceea ce a făcut-o să reacționeze așa era eticheta de pe ambalaj pe care scrie „Not for EU”. Noile reguli care impun alimentelor să poarte astfel de etichete stârnesc confuzie, iar experții avertizează că noua politică lasă impresia, în mod eronat, că produsele sunt fabricate la standarde mai joase.

Începând cu octombrie anul trecut, toate produsele din carne și unele produse lactate care se deplasează din Marea Britanie pentru a fi vândute în Irlanda de Nord trebuie să poarte eticheta „Not for EU”.

Cerința va fi aplicată și altor produse începând din iulie 2025, iar unele supermarketuri din Anglia utilizează deja sistemul de etichetare, ceea ce a dus la confuzia cumpărătorilor, mulți dintre ei exprimându-și nemulțumirea pe platformele de socializare.

Etichetele ridică întrebarea justificată cu privire la calitatea produselor

Un cumpărător indignat a întrebat: „Asta înseamnă că [este] fabricat la un standard inferior?” În timp ce altcineva s-a plâns: „Plec din magazin de fiecare dată când văd alimente în supermarketuri cu eticheta: Not for EU.”

„Într-o lume alimentară în care etichetarea lasă mult de dorit și a fost supusă multor jocuri politice, introducerea etichetei „Not for EU” de către guvern este pur și simplu stupidă”, a declarat Tim Lang, profesor emerit de politici alimentare la City University of London.
„Trimite semnale haotice și ridică întrebarea justificată – nu este destul de bun?

De ce nu pentru UE? Dacă nu pentru UE, atunci pentru cine? Cineva altcineva? Standarde mai scăzute sau mai ridicate? Confuzia oamenilor este întru totul justificată.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`