Ministrul ucrainean de Externe salută propunerea lui Bogdan Aurescu privind organizarea la Kiev a unei reuniuni a miniștrilor de Externe din UE: „Mulțumesc pentru această idee grozavă”

Ministrul ucrainean de Externe salută propunerea lui Bogdan Aurescu privind organizarea la Kiev a unei reuniuni a miniștrilor de Externe din UE: „Mulțumesc pentru această idee grozavă”
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a salutat propunerea omologului său român, Bogdan Aurescu, de a fi organizată chiar la Kiev o reuniune a miniștrilor de Externe din UE, în semn de solidaritate a blocului comunitar față de Ucraina.

„Dragă prietene Bogdan Aurescu, mulțumesc pentru această idee grozavă. La începutul lunii decembrie am propus partenerilor noștri exact același lucru: vizite la nivel înalt în Ucraina, în ianuarie – februarie. Suntem pregătiți să primim miniștrii de Externe din UE pentru o reuniune a CAE”, a transmis ministrul Dmytro Kuleba, pe Twitter.

Propunerea lui Aurescu privind reuniunea CAE

Reacția oficialului ucrainean vine după ce luni, la Bruxelles, ministrul român de Externe a propus organizarea unei reuniuni a miniștrilor de Externe (CAE) din țările UE la Kiev, pentru a demonstra solidaritatea blocului comunitar cu Ucraina, în contextul tensiunilor cu Rusia.

„În timpul reuniunii CAE de azi pe tema situației de securitate îngrijorătoare din proximitatea Ucrainei, am reiterat poziția României privind nevoia de dialog și de descurajare.

Am sugerat examinarea posibilității de a se organiza o reuniune a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, în semn de solidaritate cu Ucraina“, a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Aurescu: Trebuie să grăbim pregătirea sancțiunilor contra Rusiei

Tot luni, ministrul român de Externe a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să accelereze ritmul de pregătire a sancțiunilor contra Rusiei, dacă aceasta va ataca Ucraina.

„Consider că trebuie să grăbim pregătirea sancțiunilor, și sper că și Concluziile Consiliului pe care le vom adopta astăzi vor evidenția acest lucru, în mod hotărât.
Apoi, bineînțeles, trebuie să sprijinim în continuare reziliența Ucrainei și a celorlalți parteneri din Vecinătatea Estică. Trebuie să continuăm să dezvoltăm instrumente și eforturi ale UE pentru a ne implica mai mult în soluționarea celorlalte conflicte prelungite din regiune. Așadar, sunt multe aspecte de discutat astăzi”, a declarat Bogdan Aurescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe