Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”

Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
Apartamentul în care locuia familia avocatului. Foto: DSNS Uraina

Oleksi Nikitin, un avocat de 38 de ani, a murit în urma atacului efectuat pe 26 iunie în Lukianivka, cartier din nord-vestul capitalei Kiev. Apartamentul familiei a fost distrus complet, iar fiica și soția acestuia au supraviețuit ca prin minune, scrie Fakty.

Jenia, fetița de 7 ani, a fost salvată de prin ruine. Potrivit sursei, ea încă nu cunoaște că părintele ei a murit, dar se află în afara oricărui pericol.

„Jenia este din ce în ce mai bine. Deși, la început, nu putea călca pe piciorul rănit, acum a început să se ridice singură din pat. Din cauza rănilor la gură, îi este încă greu să mănânce, așa că se hrănește doar cu supe-cremă, bea apă și suc de portocale…”, a confirmat Aliona, mătușa Jeniei.

Fata care a supraviețuit în bombardament. Foto: Fakty

Probabil Jenia simte

Mama fetei a fost scoasă de sub plăcile de beton și a depășit faza critică. Din nefericire, bărbatul nu a putu fi salvat.

„Psihologii au început să lucreze cu Jenia. Ea nu știe că tatăl ei nu mai este, dar uneori ni se pare că bănuiește. Începe să spună ceva și brusc devine tristă. L-a întrebat pe soțul me: „Copiii mei au murit?”, așa le spunea jucăriiloe”, a adăugat mătușa fetei.

Aliona a menționat și despre starea de sănătate a mamei copilului.

„Katya a fost deja transferată de la terapie intensivă într-o secție obișnuită. Este o persoană foarte puternică. Ea încearcă să reziste, deși este înfricoșător să-ți imaginezi cum se simte. Și-a pierdut soțul.

Presa rusă, între timp, a răspândit falsuri despre victime, la început ei au scris că totul a fost o producție, iar apoi au existat rapoarte că nu au fost înregistrate victime, că au fost inventate”

Clădirea în care locuia familia avocatului Foto: DSNS Ucraina

Nu mai au unde se întoarce

Din spusele ei, ​​în momentul în care racheta a lovit casa, Kateryna împreună cu soțul și fiica dormeau într-o cameră.

„După bombardament, Jenia a fost găsită prima. Fata le-a spus salvatorilor unde este mama ei. Fratele meu, Oleksi, nu a avut nicio șansă”

Mama și fiica au rămas acum pe drumuri, nu mai au unde se întoarce după externare.

„Acum Katya și Jenia nu au unde se întoarce. O să locuiască la noi, dar au nevoie de ajutor și suntem recunoscători tuturor care încearcă să ajute”, a spus Aliona.

Urmăriți B1TV.ro și pe