Primele imagini cu drona kamikaze Switchblade când atacă infanteria rusă: „Ocupanții au fost forțați să fugă” (FOTO, VIDEO)

Primele imagini cu drona kamikaze Switchblade când atacă infanteria rusă: „Ocupanții au fost forțați să fugă” (FOTO, VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Cpl. Alexis Moradian/Us Marine

Brigada 53 Mecanizată a Forțelor Armate Ucrainene a publicat vineri pe rețelele sociale un videoclip care arată cum o dronă Switchblade atacă în stil kamikaze un buncăr al trupelor ruse din Ucraina.

Primele imagini cu drona kamikaze Switchblade atacând infanteria rusă din Ucraina

Armata ucraineană susține că „ocupanții au fost forțați să fugă”, în timp ce „pregăteau cu atâta zel fortificații”, transmite 19fortyfive.com.

Switchblade, cunoscută și ca drona kamikaze sau drona „sinucigașă”, a fost folosită de armata Statelor Unite de mai bine de un deceniu. Ca alte arme din clasa sa, ea combină caracteristicile unei drone de mici dimensiuni cu cele ale unei rachete ghidate. Numele a fost inspirat de aripile sale pliabile, care revin în poziție odată ce a fost lansată.

Un operator Switchblade poate căuta ținte folosind camera integrată, iar drona se detonează atunci când lovește ținta.

În luna martie, Washingtonul anunța în premieră că va trimite Ucrainei drone Switchblade.

Ținta atacului pare să fi fost o fortificație rusă conectată la o rețea de tranșee defensive. Înregistrarea a fost realizată cu o dronă separată, ceea ce ar putea părea surprinzător, având în vedere că Switchblade are propria sa cameră, însă cum modelul 300 are doar 10 minute de anduranță, identificarea țintei impune folosirea unei drone de supraveghere pentru a profita din plin de raza maximă a dronei kamikaze.

Este neclar deocamdată neclar cât de multe pagube a provocat atacul.

Deși nu a fost vorba neapărat despre o țintă de mare valoare, evenimentul arată că micuța Switchblade 300 poate fi folosită ca un soi de mortar de precizie pentru a localiza și distruge diverse puncte tari, ceea ce ar putea împiedica atacarea infanteriei ucrainene și provocarea de victime.

Natura sa direcțională și abilitatea de a anula un atac chiar și cu câteva secunde înainte de detonare fac drona kamikaze ideală și pentru a diminua riscul unor daune civile colaterale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:34 - SUA va intensifica ajutorul militar oferit Ucrainei. Undă verde pentru sistemele de rachete cu rază lungă de acțiune, un moment de cotitură, potrivit experților
19:30 - Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul turc despre aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Ministrul român „a salutat dialogul Turciei cu cele două state, în vederea depășirii blocajelor”
19:10 - Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina
19:04 - Parchetul General, după ce prevederile referitoare la prescripţia răspunderii penale au fost declarate neconstituţionale: Va avea unul dintre cele mai grave efecte, afectând cvasitotalitatea infracţiunilor
18:36 - Bogdan Aurescu, discuții cu omologul polonez despre consolidarea NATO, aderarea Finlandei și Suediei la alianță și despre sprijinul pentru Ucraina
18:28 - Virgil Guran explică declarația despre lăutari și primari: A fost în spirit de glumă, că dacă vii cu discursuri plictisitoare, nu se uită nimeni la tine. Dacă vreți o să vă cânt și dumneavoastră (VIDEO)
18:27 - Alertă falsă cu bombă la o unitate de învăţământ din Bucureşti. Echipele de intervenţie au stabilit că nu există nicio situaţie periculoasă
18:17 - Avantajele și dezavantajele gătitului la cuptorul cu microunde
18:16 - Pericol la 60 km de România! O rachetă de croazieră rusească, deasupra Cernăuţiului!
18:00 - Marea Britanie impune companiilor de petrol și gaze o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut