Rusia transferă armament în Belarus, spune armata Ucrainei: „Conducerea militară rusă începe să realizeze că forțele și mijloacele disponibile nu sunt suficiente”

Rusia transferă armament în Belarus, spune armata Ucrainei: „Conducerea militară rusă începe să realizeze că forțele și mijloacele disponibile nu sunt suficiente”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Forțele armate ale Ucrainei susțin că Federația Rusă transferă armament și alte echipamente militare în Belarus. Desfășurările, spune armata ucraineană, fac parte din planurile reînnoite ale Moscovei pentru o ofensivă menită să ducă la încercuirea Kievului, transmite CNN.

Armata Ucrainei spune că Rusia transferă armament în Belarus

Pe de altă parte, forțele ruse acumulează echipamente militare și în Crimeea, peninsula anexată ilegal de Moscova în anul 2014, a mai precizat armata ucraineană.

Potrivit CNN, într-o evaluare optimistă a succesului pe care l-a înregistrat până acum rezistența ucraineană, armata ucraineană a adăugat: „Conducerea militară rusă începe să realizeze că forțele și mijloacele disponibile nu sunt suficiente pentru a menține teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei și a efectua operațiuni defensive”.

De altfel, chiar și generalul român (r) dr. Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, a explicat pe B1 TV că pentru o operație strategică de genul invaziei în Ucraina „200.000 de oameni sunt puțini”.

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, se arată și el de părere că Belarusul a devenit de facto un district militar al Moscovei.

Astăzi, 24 martie, s-a împlinit exact o lună de la momentul în care Federația Rusă lansa o nouă agresiune armată împotriva statului vecin, un război pe care comunitatea internațională l-a condamnat drept ilegal, nejustificat și complet neprovocat.

Occidentul a răspuns cu sancțiuni fără precedent împotriva Moscovei și a furnizat echipament militar defensiv pentru Ucraina, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat joi, la capătul summitului de la Bruxelles, că Aliața își va intensifica sprijinul militar și economic pentru Kiev.

Pe de altă parte, înaltul oficial nord-atlantic a reiterat că NATO nu dorește escaladarea și extinderea conflictului, ceea ce ar putea conduce la o catastrofă pe scară largă, motiv pentru care Alianța nu va trimite trupe în Ucraina și nici nu va crea o zonă de excludere aeriană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`