Un tablou semnat de Botticelli a fost vândut cu o sumă uriașă la o licitație în New York

Un tablou semnat de Botticelli a fost vândut cu o sumă uriașă la o licitație în New York
Un tablou semnat de Botticelli a fost vândut cu o sumă uriașă la o licitație în New York. Sursa: Instagram/Sothebys

Un tablou rar, semnat de pictorul italian Sandro Botticelli, a fost vândut cu 45 de milioane de dolari, în cadrul unei licitații organizate la New York. Licitația nu a durat mai mult de șapte minute.

Trei ofertanți s-au luptat pentru achiziționarea tabloului. Identitatea cumpărătorului capodoperei nu a fost dezvăluită. Tabloul „The Man of Sorrows” („Omul durerii”) îl înfățișează pe Iisus Hristos purtând o coroană de spini și având brațele și încheieturile legate cu funii.

Tabloul datează de la începutul anilor 1500

Potrivit experților, opera renascentistă ar fi fost realizată  undeva între 1500 și 1510, perioadă în care artistul era puternic influențat de Girolamo Savonarola, un călugăr dominican cu o mare influență în societatea vremurilor.

Tabloul este considerat o reprezentare ideală a stilului lui Botticelli din ultima parte a vieții sale, când era inspirat de simbolismul creștin și de spiritualitatea vizionară.

Opera a fost încadrată într-o ramă ornamentată aurie și se află într-o stare bună de conservare. În secolul al XIX-lea, aceasta a aparținut unei celebre cântăreţe engleze din acea vreme, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moştenitorilor acesteia.

În 1963, când a avut loc precedenta licitație a tabloului, acesta a fost cumpărat pentru suma de 10.000 de lire sterline.

În lume există aproximativ 12 portrete de Botticelli

Potrivit casei de licitaţii Sotheby’s, în lume ar exista aproximativ 12 tablouri semnate de Botticelli. Anul trecut, a avut loc o altă licitație, când a fost vândută opera „Young Man Holding a Roundel” („Tânărul care ține un medalion”).

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Sotheby’s (@sothebys)

Tabloul a fost vândut cu suma record de 92,2 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă lucrare a lui Botticelli și una dintre cele mai prețioase picturi ale Renașterii.

Urmăriți B1TV.ro și pe