Ungaria anunță că va începe testele cu vaccinul rusesc anti-Covid

Ungaria anunță că va începe testele cu vaccinul rusesc anti-Covid
Foto: Pixabay.com

Ungaria și-a anunțat intenția de a testa vaccinul rusesc Sputnik V într-o săptămână și jumătate. Astfel, Ungaria devine primul stat membru al Uniunii Europene care își anunță intenția de a obține vaccinul anti-Covid fabricat în Rusia, informează Financial Times.

Sputnik V va fi testat în Ungaria

Sputnik V nu se numără printre vaccinurile aprobate de UE, care a încheiat acorduri cu câteva companii farmaceutice, printre care şi Pfizer-BioNTech, pentru achiziţionarea a mai mult de 1 miliard de doze.

Ministrul de externe Peter Szijjarto, aflat în carantină după ce s-a infectat cu coronavirus, a anunțat că primele doze vor ajunge în Ungaria în termen de o săptămână şi jumătate, pentru teste de laborator şi că studiile clinice vor începe în decembrie.

Discuţiile despre achiziţionarea vaccinului rusesc reprezintă ultimul semn al apropierii Ungariei de Rusia, ţara vecină fiind criticată în ultima perioadă de către statele occidentale pentru că nu susţine o relaţie mai apropiată cu NATO şi pentru că şi-a majorat dependenţa energetică de Rusia.

Ungaria a impus săptămâna trecută o carantină mai strictă decât în prima fază a pandemiei, cu o interdicţie totală de circulaţie între orele opt seara şi cinci dimineaţa, iar marţi a fost aprobată şi o nouă stare de urgenţă pentru 90 de zile.

Trei medici dinRusias-au infectat cu SARS-CoV-2 după ce au făcut vaccinulSputnik V

Vaccinul anti-Covid-19 realizat de ruși a fost privit cu scepticism de specialiștii occidentali încă de la lansare. Temerea acestora pare să fie confirmată, din păcate. Trei medici dinRusias-au infectat cucoronavirusdupă ce au făcut vaccinulSputnik V, iar oficialii de la Kremlin spun că aceștia nu ar fi avut timp să dezvolte anticorpi până în momentul în care au întâlnitcoronavirusul, scrie agenția de presă Tass.

Trei medici din Siberia care faceau parte din primul val de persoane vaccinate impotriva COVID cu vaccinulSputnik V, despre care oficialii de la Mosvoca sustin ca ar avea o eficienta de 92%, s-au infectat la scurt timp cu SARS-CoV-2, transmite agenția Tass, potrivitLibertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`