Vladimir Putin spune că marina Rusiei poate lansa „o lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie: „Suntem capabili să detectăm orice inamic în apă, deasupra apei și în aer”

Vladimir Putin spune că marina Rusiei poate lansa „o lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie: „Suntem capabili să detectăm orice inamic în apă, deasupra apei și în aer”
Vladimir Putin, fotografiat la parada desfășurată la Sankt Petersburg în 25 iulie 2021, cu ocazia aniversării forțelor navale ruse. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Președintele Vladimir Putin susține că forțele navale ruse pot detecta orice inamic și pot lansa „un atac de neprevenit” dacă este nevoie. Liderul autoritar de la Kremlin a făcut această declarație în timpul unei parade organizate la cea de-a 325-a aniversarea marinei în Sankt Petersburg, care a presupus și prezența unor vase ale armatelor din Iran, Pakistan și India.

Vladimir Putin spune că, dacă e nevoie, marina rusă poate lansa „o lovitură imposibil de prevenit”

„Suntem capabili să detectăm orice inamic în apă, deasupra apei și în aer și, dacă este nevoie, să lansăm împotriva sa o lovitură imposibil de prevenit”, a fost mesajul lui Vladimir Putin, potrivit Sky News.

Declarația vine în contextul incidentului din iunie de la Marea Neagră, când Rusia a susținut că a tras focuri de avertisment către o navă de răboi britanică pentru a o îndepărta din apele teritoriale ale Crimeei.

În schimb, Marea Britanie a respins poziția părții ruse, spunând că orice foc ar fi tras Rusia făcut parte dintr-un exercițiu militar anunțat în prealabil, precum și că nu a fost lansată nicio bombă.

Federația Rusă a anexat Crimeea în anul 2014, dar cele mai multe țări de pe mapamond recunosc în continuare peninsula de la Marea Neagră drept parte a Ucrainei, nu a Rusiei.

Vladimir Putin afirma luna trecută că Federația Rusă ar fi putut să scufunde nava de război HMS Defender a Regatului Unit, pe care a acuzat-o că ar fi pătruns ilegal în apele sale teritoriale, și că acest lucru nu ar fi condus la declanșarea unui nou război mondial, acuzând SUA că ar fi jucat la rândul său un anumit rol în acea „provocare”.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)