Dan Andronic: Premierei Viorica Dăncilă i-au răsărit nişte epoleţi la sacou. Primul semn – Anton Pisaroglu

Dan Andronic: Premierei Viorica Dăncilă i-au răsărit nişte epoleţi la sacou. Primul semn - Anton Pisaroglu
Foto: gov.ro

Jurnalistul Dan Andronic a criticat în termeni duri evoluţia politică a premierului Viorica Dăncilă după ce aceasta a preluat conducerea asupra partidului odată cu condamnarea lui Liviu Dragnea la puşcărie.

Acesta o acuză pe Dăncilă de o apropiere cu serviciile secrete şi oferă drept exemplu pentru acest lucru cooptarea în cabinetul său pe funcţia de consilier a lui Anton Pisaroglu.

„Încep să cred că „premierei” Viorica Dăncilă, pe lângă morcovul mare înfipt în urmă cu câteva luni, i-au răsărit, primăvăratic, și niște epoleți la sacou.

Ceea ce trebuie să recunoașteți că nu mai este demult o premieră la Palatul Victoria

Ca să fie clar, nu mă refer la cei la care vă gândiți cu toții.

Dar haideți să căutăm împreună semnele.

Eu zic primul: Anton Pisaroglu…”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

Anton Pisaroglu a fost numit consilier onorific al prim-ministrului pentru relaţii internaţionale, potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Anton Pisaroglus-a născut în 1984 la Tecuci, a absolvit în 2006 Academia de Educație Fizică și Sport din București și a practicat timp de 11 ani rugby-ul de performanță, jucând la Steaua, cu care a câștigat campionatul și Cupa României, și la Focșani.

Ulterior, a fost timp de 5 ani șeful securității și protocolului la compania imobiliară Monolit Development a lui Dragoș Dobrescu, după care a lucrat timp de 1 an în Germania ca manager de vânzări la dealerul auto Autohaus Maximilian GmbH. Potrivit CV-ului său, în 2013, timp de 3 luni, a fost consilier de securitate în Africa, în Burkina Faso, pentru compania minieră Pan African Minerals a miliardarului de origine română Frank Timiș, fișa postului incluzând elaborarea și implementarea de planuri de securitate pentru toate obiectivele companiei, asigurarea protecției pentru inginerii și geologii acesteia, precum și colaborarea cu autoritățile locale, dar și cu misiunile diplomatice românești din zonă, scrie Capital.

Fran Timiş este un controversat om de afaceri român cu cetățenie australiană care avea în 2012 o avere estimată la 1,34 miliarde de euro.O investigaţie realizată de BBC scoate la iveală detalii compromiţătoare despre acesta, precum faptul că amituit pe fratele președintelui din Senegal pentru a-și păstra două mari concesiuni de gaz, pe care le-a vândut ulterior către British Petroleum. (DetaliiAICI)

Tot BBC a mai arătat că Frank Timiș a obținut prin imperiul său de afaceri offshore suma de 670.000 de lire sterline, în 2017, dar a plătit un impozit de doar 35,20 lire sterline. Concret, spun investigatorii britanici, acesta a transformat plățile în „împrumuturi netaxabile”. Potrivit BBC, au fost fabricate acte antedatate care fac respectivele împrumuturi legale. (DetaliiAICI)

Celălalt angajator al lui Pisaroglu, Dragoș Dobrescu, este un om de afaceri extrem de discret, dezvoltatorul multor proiecte imobiliare din București. El are reputația unui afacerist extrem de dur. Face parte din așa-numitul Grup de la Monaco, alături de alți oameni de afaceri și politicieni specializați în afaceri cu statul sau în afaceri imobiliare cu proprietăți retrocedate. Din acest grup mai fac partePuiu Popoviciu, Bebe Ionescu,Bogdan Buzăianu sau Dragoş Săvulescu.

Este al doilea consilier pe care și-l ia Dăncilă în mai puțin de o săptămână. Remus Borza a venit și el în echipa prim-ministrului.

Borza este fostul administrator judiciar al Hidroelectica, condamnat defitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în 2015. (Detalii AICI)

Amintim, de asemenea, că Dăncilă i-a demis din funcții pe consilierii Darius Vâlcov și Anca Alexandrescu , apropiați ai lui Liviu Dragnea

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)