Haos la Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu. O eroare a bulversat spitalele în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19 (VIDEO)

Haos la Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu. O eroare a bulversat spitalele în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Este haos la Ministerul Sănătății. Vlad Voiculescu a somat spitalele să încheie chiar astăzi prima etapă a vaccinării și i-a dat peste cap pe angajați. Conform solicitării ministrului Voiculescu, DSP-urile ar trebui să imunizeze 200.000 de persoane în 24 de ore. Câteva ore mai târziu Ministerul a trimis o altă adresă, o rectificare, în care preciza că până vineri trebuie să se încheie doar programările pentru imunizarea personalului medical. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că la mijloc este o neînţelegere și a dat vina pe un angajat al Ministerului Sănătăţii, care ar fi înţeles greşit mesajul.

Gafă a Ministerului Sănătății în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19

Medicul militar Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a cerut Ministerului Sănătății să trimită o adresă către centrele de vaccinare, prin care să le anunțe că trebuie ca până vineri să încheie programările cadrelor medicale pentru vaccinare. Numai că un angajat al ministerului a interpretat greșit mesajul, așa că managerii de spitale au primit solicitarea ca până la ora 20.00 să încheie vaccinarea cadrelor medicale.

Gheorghiță a declarat apoi că a sesizat greșeala și, la ședința zilnică cu reprezentanții centrelor de vaccinare, a atras atenția că este vorba de o eroare. El a punctat că depășirea acestui termen nu înseamnă că alte cadre medicale nu se pot înscrie și de acum încolo.
Ministerul Sănătății: Îndeamnăm centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din etapa 1.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Ministerul Sănătății a îndemnat centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea cadrelor medicale. A mai transmis, de asemenea, că persoanele care se încadrează în prima etapă de vaccinare anticoronavirus se vor putea imuniza și după debutul celei de-a doua etape.

„Ministerului Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din Etapa 1. În acest fel vom putea demara mai devreme Etapa 2, când vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile esențiale.

Fără griji: chiar și după ce a doua etapă va fi demarată, lucrătorii din Etapa 1 se vor putea vaccina în continuare”, a transmis Ministerul Sănătății, pe Facebook.

A doua etapă de vaccinare anti-COVID-19, din 15 ianuarie

Autoritățile intenționează ca a doua etapă de vaccinare anticoronavirus să înceapă pe data de 15 ianuarie.

„Etapa a doua de vaccinare estimăm că poate să înceapă după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de circa 1.884 de centre medico-sociale și sunt internate aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare”, adeclarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Gheorghiță a precizat că un termen realist pentru debutul celei de-a treia etape e începutul lunii aprilie.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în România pe 27 decembrie 2020. Până acum, 76.400 de persoane au primit prima doză din serul produs de Pfizer – BioNTech, din care 17.846 în ultima zi.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori