Marius Budăi: Suntem extrem de atenţi la preţurile din energie. Dacă va fi nevoie de intervenţia statului după 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona

Marius Budăi: Suntem extrem de atenţi la preţurile din energie. Dacă va fi nevoie de intervenţia statului după 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona
Foto: Guvernul României / Facebook

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că facturile mari la energie au „creat un deranj foarte mare din punct de vedere social”. Ministrul a punctat că, dacă va fi nevoie, statul va lua și în primăvară măsuri care să protejeze consumatorii de facturile mari.

Marius Budăi, despre facturile la energie

„Din păcate, creşterea preţurilor energiei a creat un deranj foarte mare din punct de vedere social. Suntem extrem de atenţi asupra a ceea ce se întâmplă cu preţurile din energie. Fluctuaţia foarte mare de la o lună la alta ne face să acţionăm pas cu pas. De aceea vom fi atenţi la ceea ce se întâmplă. Dacă va fi nevoie de intervenţia statului după data de 31 martie cu siguranţă vom reacţiona. Nu vom sta pasivi”, a declarat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că e posibilă orice măsură care să sprijine consumatorii, inclusiv întreprinderile mici și mijlocii: „Este posibilă orice variantă, mai ales în rândul consumatorilor vulnerabili, dar şi în sprijinul IMM-urilor. Eu am o credinţă: cea mai bună protecţie socială este crearea unui loc de muncă. Noi suntem puşi în situaţia în care IMM-urile să îşi apere locurile de muncă, abia după aceea să implementeze măsuri economice, să creeze locuri de muncă. Pas cu pas, reacţie cu reacţie”.

PSD, nemulțumit de OUG cu măsurile din energie

Guvernul a adoptat săptămâna aceasta o Ordonanță de Urgență cu noi măsuri de compensare și plafonare a facturilor la energie și gaze.

Social-democrații nu sunt mulțumiți, însă, de această OUG, reproșând faptul că prevederile nu se aplică retroactiv.

„Nu cred că e vorba de sabotaj neapărat, ci de un aviz pe care l-ar fi dat Ministerul Justiției. (…) Textul propus de PSD ar fi trecut de constituționalitate, deci nu pot să spun care e argumentația Ministerului Justiției, că nu am văzut argumentația”. a declarat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Marcel Ciolacu, președintele partidului, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la facturile din primăvară: „Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franța, care a cerut creșterea peste cele 6 luni acoperitoare și merg până la aproape un an cu reglementarea pieței”.

Urmăriți B1TV.ro și pe