Ministrul Sănătății: Medicii de familie, un pilon esenţial în campania de vaccinare. Cum vor fi stimulați aceștia

Ministrul Sănătății: Medicii de familie, un pilon esenţial în campania de vaccinare. Cum vor fi stimulați aceștia
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculecu, a explicat vineri cum vor fi implicați medicii de familie în procesuld e vaccinare împotriva COVID-19 și cum îi va stimula pe aceștia Guvernul. În acest sens, Vlad Voiculecu a precizat că urmează să fie adoptată o Ordonanță de Uregnță pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare, respectiv 100 de lei/oră pentru medici, 50 de lei pentru asistente şi 25 de lei pentru registratori.

De asemenea, vor fi plătiţi medicii de familie, aceştia fiind consideraţi un pilon esenţial în campania de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că medicii de familie vor primi sume de bani/bonusuri financiare: „Da, medicii de familie vor primi bani în plus. Nu doar ca să urmărească înscrierea pacienților la vaccin, ci și pentru a monitoriza pacienții, pentru a-i informa și a comunica cu ei”, a transmis Voiculescu vineri seara la Digi24.

Sumele implicate pentru stimularea medicilor se ridică la câteva zeci de milioane de euro.

„Am avut deja discuții și cu premierul Cîțu și cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. În mare parte, banii pentru stimularea medicilor vor veni din fonduri europene. Avem șanse să fie acoperite aceste cheltuieli din fondurile alocate petru pandemie”, a spus Vlad Voiculescu.