Nicolae Ciucă a ratat cel mai important obiectiv al României, aderarea la Schengen, dar asta nu-l oprește să dea lecții altora: Reproșurile pentru primarul Nicușor Dan

Nicolae Ciucă a ratat cel mai important obiectiv al României, aderarea la Schengen, dar asta nu-l oprește să dea lecții altora: Reproșurile pentru primarul Nicușor Dan
Sursa Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă e unul dintre principalii vinovați pentru cel mai mare eșec al României ultimilor ani – ratarea aderării la Spațiul Schnegen, într-un moment de maximă oportunitate. În loc de demisie, însă, liderul PNL s-a apucat să dea lecții altora, mai precis primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Ciucă s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care arată Bucureștiul azi, după doi ani de administrație sub conducerea lui Dan, asta deși Nicușor Dan a demarat mai multe investiții și a scos Primăria din faliment.

Liderul PNL a folosit această nemulțumire drept pretext pentru o eventuală retragere a sprijinului politic al PNL pentru Nicușor Dan, în perspectiva alegerilor locale din 2024. Numai că spargerea blocului de Dreapta care i-a asigura funcția de primar lui Dan nu va face decât să-i deschidă drumul Gabrielei Firea, candidata PSD, la aceeași funcție.

Acum câteva săptămâni, când i s-a atras atenția în legătură cu acest fapt, Ciucă a replicat scurt: „Nu eu i-am dat sprijinul politic”.

Ciucă: „Nu vom putea câştiga din nou Bucureştiul mergând doar pe ideea că Dreapta trebuie să conducă”

„Bucureştiul este un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o foarte complicată constelaţie de conflicte politice. Va trebui să formulăm un răspuns mai clar în ceea ce priveşte administraţia Capitalei.

Pentru ce vrem noi să câştigăm Bucureştiul? Un municipiu cu electorat preponderent liberal are nevoie de conducere liberală, şi sunt convins că suntem cu toţii de acord cu acest lucru. Dar la fel de bine sunt convins că şi dumneavoastră gândiţi că nu vom putea câştiga din nou Bucureştiul mergând doar pe ideea că dreapta trebuie să conducă. Vom putea câştiga doar dacă vom arăta că avem o viziune, un proiect pentru această capitală europeană”, a afirmat Nicolae Ciucă, conform stiripesurse.ro.

Ciucă vrea ca PNL București să-i dea de lucru lui Nicușor Dan

În cadrul conferinței de presă, Nicolae Ciucă le-a propus celor de la organizația PNL București ca, până la finalul lunii ianuarie, să fie pregătit un plan de 10 puncte care să fie transmis mai departe primarului Capitalei, Nicușor Dan. Cele 10 puncte trebuie să cuprindă termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor.

„Cu alte cuvinte, să-i spunem limpede ce aşteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil pentru a vedea cum putem coopera cu el. Propun ca până la sfârşitul lunii ianuarie organizaţia PNL Bucureşti să gândească un plan în 10 puncte pe care să-l dea primarului general, cu termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor. Tocmai îi spuneam domnului preşedinte Ciucu că o să-l anunţ despre câteva sarcini pe care să le îndeplinească împreună cu organizaţia Municipiului Bucureşti. În funcţie de realizări, vom decide în ce măsură vom dori sau nu să-l mai sprijinim în Consiliul General”, a mai adăugat președintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe