Sorin Cîmpeanu: Pentru ca Ministerul Educaţiei să preia creşele din luna septembrie, e nevoie de buget aferent la rectificare. Vom vedea dacă suntem pregătiţi sau dacă se prorogă (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Pentru ca Ministerul Educaţiei să preia creşele din luna septembrie, e nevoie de buget aferent la rectificare. Vom vedea dacă suntem pregătiţi sau dacă se prorogă (VIDEO)
Foto: Sorin Mihai Cimpeanu / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat joi, pentru B1 TV, că, pentru a putea prelua creşele în sistemul educaţional din luna septembrie, aşa cum prevede Legea Educaţiei, e nevoie de bani în plus la rectificarea bugetară. Costurile estimate pentru ultimele patru luni ale acestui an sunt de 150 de milioane de lei.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea creșelor

„Vom vedea dacă suntem pregătiţi, dacă se prorogă sau dacă nu preluarea creşelor în sistemul de educaţie de la autorităţile locale. La un cost standard definit de 15.000 de lei un copil în creşă, faţă de 7.400 de lei, spre exemplu, un copil în grădiniţă, ar fi vorba de un buget considerabil.

Pentru ca Ministerul să preia creşele din septembrie, va trebui să aibă şi bugetul aferent la rectificare în plus. Dacă vom creşte de la 22.000 de elevi la 30.000, înseamnă 30.000 ori 15.000, 450 de milioane, având în vedere că sunt doar 4 luni din 12, sunt doar 150 de milioane” a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că anul viitor suma necesară se va ridica la 600 de milioane.

Cîmpeanu a mai afirmat că Ministerul Educaţiei e dator să asigure resursa umană din creşe, prin urmare a cerut clase noi de educatori puericultori.

Totodată, acesta a ținut să laude „determinarea şi eficienţa” Ministerului Dezvoltării în proiectul privind construcţia a 110 creşe noi prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)