Vlad Voiculescu: „Nu sunt mulţumit nici de DSP-uri, nici de felul în care arată Ministerul Sănătăţii în momentul acesta”

Vlad Voiculescu: „Nu sunt mulţumit nici de DSP-uri, nici de felul în care arată Ministerul Sănătăţii în momentul acesta”
Foto: Facebook

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat, vineri seară, că nu este mulţumit de direcţiile de sănătate publică (DSP), dar nici de felul în care arată Ministerul Sănătăţii, considerând că „sunt foarte multe de făcut”.

„Nu sunt mulţumit nici de DSP-uri, nici de felul în care arată Ministerul Sănătăţii în momentul acesta. Sunt foarte multe de făcut. Înainte să îmi dau cu părerea despre ce se întâmplă la Giurgiu sau la Bihor sau în altă parte şi am numit absolut aleatoriu aceste două judeţe… (…) La Bihor ştiu că lucrurile se întâmplă mai degrabă bine. La Giurgiu avem câteva lucruri de recuperat. Dar dincolo de aceste două exemple, cred că mai întâi trebuie construită o echipă puternică la Ministerul Sănătăţii, care să dea exemplu în materie de transparenţă, să dea exemplu în materie de automatizare, de transparentizare, de digitalizare şi cred că lucrurile trebuie arătate prin fapte”, a afirmat oficialul la Digi 24, citat de Agerpres.

Vlad Voiculescu: Până la începutul lunii aprilie, 1.3 milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID

Amintim că ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că aproximativ 1,3 milioane de români vor fi deja vaccinați la începutul lunii aprilie.

Ministrul Sănătății a atras atenția asupra importanței vaccinării, menționând că în România campania de vaccinare a beneficiat d eun oarecare entuziasm, ținând cont de faptul că peste 90.000 de români au fost vaccinați până în prezent.

„Vaccinarea este singura noastră soluție pentru întoarcerea la normal. Este sigură și eficientă”, a precizat ministrul, menționând că stocul de vaccinuri anti-COVID este unul limitat și ar trebui să respectăm și să ”profităm” de etapele vaccinării.

„Avem un stoc limitat de vaccinuri. Numărul de persoane noi care vor vrea să se vaccineze va scădea, deoarece trebuie să administrăm și cea de-a doua doză”, a mai spus Voiculescu.

De asemenea, ministrul a precizat că va fi construită o echipă pentru combaterea dezinformării, prin care intenționează ”să răspundă în timp util teoriilor conspiraționiste”.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori