Analiza lui CTP după înfrângerea lui Halep la Australian Open. „Simona m-a speriat”

Foto: Cristian Tudor Popescu / Facebook

Cristian Tudor Popescu a analizat înfrângerea Simonei Halep la Australian Open. Fostul număr 1 WTA a pierdut în optimile Australian Open (scor 4-6, 6-3, 4-6), în fața jucătoarei Alize Cornet (61 WTA).

Partida s-a disputat într-o caniculă infernală, care a afectat-o vizibil pe Simona. Aceasta a acuzat stări de rău din cauza temperaturilor extrem de ridicate, specifice turneului.

Analistul Cristian Tudor Popescu a precizat care crede el că au fost minusurile româncei.

CTP: „Simona ar fi putut să riște mai mult!

„Simona a avut acel moment care m-a speriat în primul set, am crezut că abandonează, sau în al doilea, nu mai știu, nu se mai ducea la minge, aproape că nu mai lovea, dădea din mâini”, a declarat CTP, conform Sport.ro.

Am înțeles că a durut-o stomacul de la căldură, dar chiar și așa, Simona a tras de ea, am văzut ambiția de la celălalt turneu, și-a dus ambiția la capăt, s-a văzut că nu s-a simțit bine”, a continuat acesta.

În opinia analistului, adversara româncei a meritat victoria, datorită ambiției acesteia: 

Dar e și meritul adversarei ei, în condițiile de la Melbourne, care erau aceleași, a dat dovadă de o reziliență incredibilă și a meritat victoria (…) cred că cu Alize Cornet, care e o jucătoare agresivă, a câștigat pentru că și-a asumat mai multe riscuri., a mai precizat CTP.

Simona Halep: „Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă.

Halep a acuzat condițiile de temperatură de la Melborne.

„Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă. A fost foarte cald astăzi, m-a lovit căldura din primul set și nu m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă dureau stomacul, ficatul, la un moment dat cam toate”, a declarat sportiva.

Românca s-a declarat împăcată cu rezultatul: „Mă simt destul de împăcată că am lăsat pe teren tot ce am avut. A fost un meci bun contra unei adversare care joacă extraordinar, o luptătoare desăvârșită”.

Din nefericire pentru sportiva din Constanța, eliminarea de la Australian Open înseamnă o coborâre în clasamentul mondial, de pe 15, până pe 23.

Urmăriți B1TV.ro și pe