S-au jucat meciurile primelor doua runde din grupele Campionatului Mondial de handbal masculin care are loc in Germania si Danemarca. Surprizele nu s-au lasat mult asteptate.
Dupa ce in prima zi a competitiei, gazdele, Germania si Danemarca, s-au impus fara emotii in fata unor echipe mai slab cotate, Koreea (o selectionata comuna a celor doua tari coreene), respectiv Chile, ziua a doua a inceput cu o surpriza, cea mai slaba echipa a editiei din 2017, Angola, reusind sa castige meciul cu Qatarul, vicecampioana mondiala din 2015. Aceasta nu a fost singura surpriza a zilei, Argentina terminand la egalitate cu Ungaria, o echipa mult mai valoroasa.
Chile a reusit contraperformanta de a inscrie doar 4 goluri in prima repriza a meciului cu Danemarca. Sud-americanii nu au marcat timp de 20 de minute si isi anuntau candidatura pentru cea mai slaba echipa a campionatului. In al doilea meci, ei s-au mobilizat exemplar si au invins cu scorul de 32-24 echipa Austriei, furnizand cea mai mare surpriza inregistrata pana acum la acest campionat mondial.
Echipele cu pretentii la medalii merg foarte bine. Investitiile masive facute in handbalul francez isi arata roadele. Cu peste 600 000 de jucatori legitimati, Franta este campioana mondiala si vicecampioana olimpica la baieti si campioana mondiala si europeana la fete. Pe platformele de pariuri online (click aici pentru detalii), echipa Frantei este principala pretendenta la titlu in acest an. In meciul de debut, cu Brazilia, scor 24-22, Franta a acuzat lipsa din teren a lui Nikola Karabatic. Acesta s-a refacut dupa operatia suferita in octombrie, si in functie de cum se comporta la antrenamente, ar putea juca in fazele inaintate ale competitiei. Totusi, fara Karabatici, francezii s-au mobilizat in al doilea meci si au zdrobit Serbia cu scorul de 32-21, demonstrand ca forta echipei sta in grup si nu in individualitati.
Campioana olimpica, Danemarca, a defilat in primele doua meciuri din competitie: 39-16 cu Chile si 36-22 cu Tunisia. Este drept ca adversarii nu au fost unii de calibru, dar, in acelasi timp, nordicii au jucat practic doar cate o repriza cu fiecare dintre aceste echipe, reprizele secunde fiind adevarate sesiuni de antrenament. Dupa doar doua meciuri, danezii au un golaveraj impresionant, plus 37 de goluri.
Germania a inceput competitia cu motoarele turate: 30-19 cu Koreea si 34-21 cu Brazilia. Daca primul rezultat era unul previzibil, cele de-al doile a venit la capatul unui joc entuziasmant in care au impresionat portarul Andrea Wolf si linia de 9 metri cu Uwe Gensheimer (10 goluri), Steffen Weinhold si Steffen Fath. Ramane de vazut in meciurile urmatoare cat a contat in economia acestui joc oboseala brazilienilor dupa meciul bun facut cu Franta.
O alta echipa de top, Norvegia, a avut un parcurs usor pana acum la acest campionat: 34-24 cu Tunisia si 40-21 cu Arabia Saudita. Meciurile cu miza vor veni de acum in colo, dar norvegienii nu vor avea emotii decat cu Danemarca, celelalte echipe din grupa neavand forta de a le pune probleme.
Dupa ce a trecut cu 33-23 de Bahrain, campioana europeana, Spania, a demonstrat ca poate emite pretentii la titlul mondial, dupa succesul cu 32-27 in fata Islandei. Spaniolii au aratat ca o echipa solida, capabila sa anihileze punctele forte ale adversarilor (in acest caz handbalistul Barcelonei, Aron Palmarsson), sa recupereze mingi si sa declanseze contraatacuri devastatoare, dar si sa valorifice experienta propriilor jucatori.
Toate aceste echipe au aratat foarte bine pana in acest punct al competitiei, iar evolutiile lor ne dau sperante ca vom asista la niste partide de inalt nivel tehnic si spectacular in urmatoarele doua saptamani.