Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe

Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Robert Michael

Franța a fost învinsă surprinzător de Tunisia, miercuri, la Cupa Mondială, dar își asigurase deja prezența în optimile competiției. Tot în Grupa D, Australia a produs un rezultat miraculos, 1-0 împotriva selecționatei din Danemarca, și avansează și ea în faza piramidală a turneului din Qatar.

Franța și Australia s-au calificat în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Franța, deținătoarea trofeului, a fost prima echipă calificată în optimile Cupei Mondiale din Qatar, așa că misiunea sa de miercuri a fost mai degrabă una formală, motiv pentru care Didier Deschamps nu a aliniat la start o parte din vedetele cu care ne-a obișnuit, printre care marele Mbappe, Griezmann sau portarul Lloris.

Tunisia a profitat de lipsa de miză a „cocoșilor” și a reușit să se impună, unicul gol al partidei fiind marcat de Khazri, fotbalist care evoluează chiar în campionatul francez, în minutul 58.

Cu un singur punct după două etape, Danemarca nu avea altă opțiune decât victoria în partida cu Australia și s-a instalat rapid în jumătatea adversă, însă jocul său a fost marcat de aceeași imprecizie la finalizare care i-a dat peste cap și partida cu Tunisia din startul turneului.

Danezii au continuat să preseze și în repriza a doua, însă cea care a dat lovitura a fost Australia, prin Leckie, în minutul 60, iar scorul a rămas neschimbat până la final.

Francezii au câștigat Grupa D și o vor întâlni în optimi pe ocupanta locului 2 din Grupa C, o grupă în care, înaintea ultimei etape, Argentina, Polonia, Mexic și Arabia Saudită au toate șanse la calificare. Australienii vor da peste câștigătoarea Grupei C.

Marți s-au stabilit primele două optimi de finală de la acest turneu.

Urmăriți B1TV.ro și pe