S-au stabilit primele două optimi de la Cupa Mondială din Qatar / Anglia, o nouă demonstrație de forță. SUA a tremurat pentru calificare

S-au stabilit primele două optimi de la Cupa Mondială din Qatar / Anglia, o nouă demonstrație de forță. SUA a tremurat pentru calificare
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Echipele naționale din Anglia și SUA și-au câștigat partidele de marți seară de la Cupa Mondială din Qatar și s-au calificat în optimile competiției, acolo unde le vor înfrunta pe Senegal, respectiv Olanda.

Anglia și SUA s-au alăturat echipelor calificate în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Anglia a învins-o pe Țara Galilor cu un autoritar 3-0, prin golurile marcate de Rashford (50`, 68`), Foden (52`), și a câștigat Grupa B a Cupei Mondiale, iar în optimi o va înfrunta pe ocupanta locului 2 din Grupa A, Senegal, care a obținut calificarea tot astăzi. În schimb, Țara Galilor a terminat ultima în grupă și părăsește turneul.

SUA avea nevoie de o victorie pentru a urca pe 2 și a obține calificarea în optimi, iar selecționata Iranului nu i-a pus niciun fel de probleme în prima repriză, una în care americanii s-au întrecut în ocazii și au și înscris, prin vedeta Pulisic (38`).

Situația s-a schimbat în a doua jumătate a jocului, când presiunea calificării a început să apese pe umerii americanilor, iar echipa a devenit ceva mai prudentă, ceea ce le-a permis iranienilor să devină mai incisivi. Selecționata Republicii Islamice a avut câteva șanse importante de a înscrie, dar le-a risipit, rând pe rând, și s-a văzut învinsă cu 1-0.

În optimi, SUA o va înfrunta pe câștigătoarea Grupei A, Olanda, selecționata care a jucat de cele mai multe ori finala Cupei Mondiale fără să câștige trofeul – ultima oară în 2010, când era învinsă în ultimul act de Spania.

În optimi s-au mai calificat Franța, Brazilia și Portugalia, însă în cazul lor nu se cunoaște deocamdată configurația finală a grupelor și, prin urmare, nici pe cine vor întâlni în faza optimilor de finală.

Urmăriți B1TV.ro și pe