Halep și Tecău vor să joace împreună la dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016

Halep și Tecău vor să joace împreună la dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016
Foto: stiri.tvr.ro

Planuri mari pentru Simona Halep şi Horia Tecău în 2016. Cei doi campioni au anunţat că îşi doresc să joace împreună la dublu mixt la jocurile Olimpice de la Rio. Halep şi Tecău au fost desemnaţi cei mai buni jucători români de tenis din acest an.

Halep şi Tecău au făcut prima data echipă în acest an la US Open. Cei doi nu au putut însă să lupte până la capăt pentru cucerirea trofeului, deoarece Halep a fost nevoită să abandoneze din cauza programului de la simplu. Acum, Simona, vrea să facă din nou pereche cu Tecău.

Constănţeanca, proaspăt declarată de federaţie, cea mai bună jucătoare de tenis din 2015 a declarat că vrea să participe în proba de mixt la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

„Sunt foarte mulţumită că am terminat pentru al doilea an consecutiv în Top 3. Am făcut dublu mixt cu Horia Tecău la US Open şi s-ar putea să mai facem în viitor. Jocurile Olimpice sunt un obiectiv important pentru mine anul viitor. Mi-aş dori să joc şi la dublu mixt alături de Horia Tecău sau de Florin Mergea. Vom vedea la momentul respectiv, dar aş vrea cu Tecău deoarece am mai jucat cu el şi ne ştim cât de cât. Sper să aducem o medalie, deoarece pentru asta mergem acolo”, a declarat sportiva.

La rândul său, Tecău a susținut că „cele mai mari dorințe mi s-au împlinit în 2015, am cîștigat primul turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon, și Turneul Campionilor.A mai fost și o altă dorință care s-a îndeplinit, să terminăm ca pereche pe primul loc în clasamentul ATP. La Jocurile Olimpice voi participa în două probe, este important pentru noi, pentru România, să cîștigăm o medalie de aur. Cu Simona Halep este greu să mai joc la un turneu de Grand Slam. La Australian Open voi juca cu Betthanie Mattek-Sands, dar poate vom juca împreună la Roland Garros sau la Wimbledon”.