Liverpool, prima echipă calificată în finala UEFA Champions League. „Cormoranii” au întors soarta returului cu Villarreal după o primă repriză de coșmar

Liverpool, prima echipă calificată în finala UEFA Champions League. „Cormoranii” au întors soarta returului cu Villarreal după o primă repriză de coșmar
Liverpool a cucerit trofeul UEFA Champions League de șase ori în istorie, fiind depășită la acest capitol doar de Real Madrid (13) și de AC Milan (7). Foto: Hepta.ro / DPA Images / Mike Egerton

Liverpool a reușit să o învingă pe Villarreal și în returul din Spania, scor 3-2, și a devenit astfel prima echipă calificată în finala UEFA Champions League, ediția 2021-2022. „Cormoranii” erau conduși la pauză cu 2-0, rezultat care ar fi împins confruntarea în prelungiri.

Liverpool, calificată în finala UEFA Champions League după o nouă victorie cu Villarreal

Liverpool se impusese cu 2-0 în turul de pe Anfield, la capătul unei partide în care diferența din teren a fost mult mai evidentă decât ar fi putut s-o sugereze scorul, și părea că se îndreaptă spre o calificare facilă. Cu toate acestea, Jurgen Klopp nu și-a subestimat adversarul și a introdus încă de la start mai toate vedetele clubului englez.

Villarreal nu s-a lăsat descurajată de handicapul cu care a pornit în retur și a deschis scorul extrem de devreme, încă din minutul 3, prin reușita lui Boulaye Dia. Coquelin a dublat avantajul gazdelor în minutul 41 și a declanșat o adevărată frenezie pe Estadio de la Ceramica, iar fanii spanioli începeau să spere că echipa lor poate produce o nouă surpriză de proporții după eliminarea lui Bayern Munchen.

Cu toate acestea, „cormoranii” au arătat cu totul altfel în a doua repriză, iar inevitabilul s-a produs în minutul 62, când Fabinho a speculat cu eleganță o pasă trimisă de Mohamed Salah. Luiz Diaz a punctat și el cinci minute mai târziu, iar Sadio Mane a înscris decisiv cu puțin peste un sfert de oră rămas din joc.

Cealaltă finalistă a competiției va fi stabilită miercuri seară, când Real Madrid și Manchester City vor disputa returul din Spania. Liderii din La Liga și Premier League au reușit o partidă extrem de spectaculoasă în Anglia, încheiată cu victoria „cetățenilor”, scor 4-3. Duelul a fost arbitrat la centru de Istvan Kovacs, iar prestația sa a fost lăudată la scenă deschisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe