Novak Djokovic, în discuții pentru a da guvernul australian în judecată. Sârbul ar urma să ceară 3,8 milioane euro pentru „rele tratamente”

Novak Djokovic, în discuții pentru a da guvernul australian în judecată. Sârbul ar urma să ceară 3,8 milioane euro pentru „rele tratamente”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marijan Murat

Novak Djokovic discută cu avocații săi despre posibilitatea de a da în judecată guvernul australian. Liderul mondial din tenisul masculin ar urma să ceară despăgubiri de circa 3,85 milioane euro pentru „rele tratamente”.

The Sun: Novak Djokovic, în discuții pentru a da guvernul australian în judecată

Apropiații sârbului susțin că valoarea despăgubirilor include și premiul de aproximativ 2,8 milioane euro pe care se aștepta să îl câștige la Australian Open. Liderul ATP a fost expulzat din țară chiar înainte de începerea primului Grand Slam din 2022, în contextul în care instanța a decis să mențină decizia guvernului australian de a-i anula viza pentru a doua oară.

O sursă apropiată de agentul său, Edoardo Artaldi, a spus pentru The Sun: „Este bine cunoscut că Novak și familia lui consideră că acesta a fost tratat rău în hotelul de carantină din Melbourne”.

„Mama sa a dezvăluit că era plin de purici și viermi. Practic, a fost ținut prizonier”, susține sursa respectivă.

Avocatul lui Novak, Toma Fila, a adăugat: „A fost supus unui tratament umilitor. Ar trebui să îi dea în judecată”.

Novak Djokovic a revenit deja la Belgrad, unde s-a întâlnit cu susținătorii săi.

Situația de la Australian Open ar putea să nu rămână un caz singular. Franța a adoptat recent legea permisului vaccinal, astfel că sportivii nevaccinați nu pot participa la competițiile din Hexagon, ceea ce amenință inclusiv prezența lui Novak Djokovic la al doilea Grand Slam al anului, prestigiosul Roland Garros, unde sârbul este campion en-titre.

Miza sportivă este una uriașă, având în vedere că Novak Djokovic, Roger Federer și Rafa Nadal au câte 20 de titluri de Grand Slam fiecare și orice triumf ar putea face diferența pentru posteritate.

Australian Open părea la îndemâna sârbului, el fiind cel mai de succes sportiv care a trecut vreodată pe la Antipozi, turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat de nouă ori în carieră, un record all time, și fiind totodată campionul ultimelor trei ediții.

Urmăriți B1TV.ro și pe