Pilotul spaniol Alonso, cel mai bine plătit pilot din sporturile cu motor

Pilotul spaniol Alonso, cel mai bine plătit pilot din sporturile cu motor
Foto: F1-fansite.com

Forbes l-a plasat pe pilotul spaniol Fernando Alonso, de la Ferrari, pe primul loc în clasamentul mondial al sportivilor din competițiile motorizate, cu un salariu de 30 de milioane de dolari pe an.

28 de milioane din acest salariu sunt banii primiți de la scuderia italiană, în timp ce restul de două milioane de dolari le încasează din contractele de imagine.

Pe locul doi în clasament se află pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton (Formula 1), cu venituri de 27,5 milioane de dolari, în timp ce pe poziţia a treia se află Dale Earnhardt jr, din Nascar, cu 26 de milioane de dolari.

Un alt pilot din Nascar, Jimmie Johnson, ocupă locul al patrulea, cu 24 de milioane de dolari, în timp ce italianul Valentino Rossi (MotoGP), câştigă 22 de milioane de dolari, scrie MotorSport.com.

Locul şase este ocupat de Tony Stewart (Nascar), cu 18,5 milioane de dolari, în timp ce ultimele patru locuri ale Top 10 sunt ocupate de Jeff Gordon (Nascar – 18 milioane de dolari), Sebastian Vettel (Formula 1 – 18 milioane de dolari), Danica Patrick (Nascar – 15 milioane de dolari) şi Jenson Button (Formula 1 – 14 milioane de dolari).