Simona Halep, moment de răscruce. Presa americană o încolţeşte pe jucătoarea noastră: „Se află într-o stare precară, şi-a pierdut forța mentală”

Simona Halep, moment de răscruce. Presa americană o încolţeşte pe jucătoarea noastră:  Se află într-o stare precară, şi-a pierdut forța mentală

Simona Halep este în atenţia presei internaţionale de specialitate.
Înfrângerile de la Indian Wells şi Miami, cu Naomi Osaka și, respectiv, Agnieszka Radwanska, sunt analizate de publicaţia americană Tennis World Magazine.
Cu o lună înainte de debutul sezonului de zgură, pe care jucătoarea noastră se simte cel mai bine, americanii îi fac Simonei o caracterizare destul de dură.

„Simona Halep se află într-un moment de răscruce în cariera sa. Românca trebuie să aibă acum câteva meciuri convingătoare la turnee de top, pentru a da câteva confirmări importante, atât sie însăși, cât și echipei, fanilor și rivalelor, că merită să fie lider în clasamentul WTA.
La precedentele turnee, Halep a fost eliminată de o Agnieskza Radwanska aflată într-o perioadă de criză, respectiv Naomi Osaka. Aceste înfrângeri demonstrează cât de precară este forma Simonei. Au fost momente în care a arătat că are încredere în ea, dar sunt și meciuri în care și-a pierdut forța mentală. Jocul ei nu poate fi pus la îndoială, dar foța mentală nu va fi niciodata suficientă dacă nu va crede în ea și în tenisul ei”, este caraterizarea făcută de Tennis World Magazine.

Cu toate acestea, Lorenzo Ciotti, jurnalist al publicaţiei americane, scrie în încheierea articolului: „Pe zgură, Simona a jucat mereu bine. Acum va avea ocazia să demonstreze și să le închidă gura celor care o critică, inclusiv mie”.

Simona Halep va reveni pe teren în meciul de Fed Cup dintre România şi Elveția , programat pe 21 și 22 aprilie, la Cluj, contând pentru barajul pentru accederea în Grupa Mondială.
După această întâlnire, jucătoarea din Constanţa va începe sezonul pe zgură, la turneul de la Stuttgart (23-29 aprilie).
Urmează apoi să participe la turneele de la Madrid (4-13 mai), Roma (14-22 mai) si Roland Garros (27 mai – 10 iunie).

Simona Halep a câştigat anul trecut turneul de la Madrid, pentru a doua oară în cariera sa, iar la Roma şi la Roland Garros a ajuns până în finală, prin urmare actualul lider WTA are multe puncte de apărat.