Suma colosală încasată de Lionel Messi în ultimul an. Cristiano Ronaldo, al doilea cel mai prolific fotbalist

Suma colosală încasată de Lionel Messi în ultimul an. Cristiano Ronaldo, al doilea cel mai prolific fotbalist
FOTO: Hepta

Lionel Messi este fotbalistul cu cel mai mare salariu din lume. De asemenea, pe lângă încasările din fotbal se adaugă și campaniile publicitare. Cât câștigă, de fapt, argentinianul? Forbes a făcut calculul.

Lionel Messi (33 de ani)este fotbalistul cu cele mai mari câștiguri. 106 milioane de euro a încasat starul Barcelonei în ultimul an, urmat de Cristiano Ronaldo (35 de ani). Din fotbal, Leo Messi a primit 77 de milioane de euro de la gruparea catalană, iar 29 de milioane de euro din campanii publicitare.

Dacă până în 2021 Messi va juca 60% din meciurile Barcelonei, salariul său anual va crește la 106 milioane de euro, iar dacă va câștiga campionatul, cupa și Champions League și va fi desemnat cel mai bun din lume, va lua 120 de milioane de euro, potrivit unei clauze.

Lionel Messi, milionar de la fragedă vârstă

Chiar și la doar 20 de ani, în anul 2007, Messi era campion din punct de vedere al salariului. La acea vreme avea un salariu garantat de peste 5 milioane de euro pe sezon, adică în jur de 97.000 de euro pe săptămână.

Cei mai mulți bani din sponsorizări vin de la Adidas, brand cu care atacantul a semnat pe viață, în anul 2017.

În prezent, Messi are afaceri în domeniul imobiliar și și-a creat propria linie de îmbrăcăminte. De asemenea, urmează să-și lanseze și un parc tematic.

În topul fotbaliștilor, după sumele încasate în ultimul an se numără urmează Cristiano Ronaldo, cu98 de milioane de euro.