Topul academiilor de copii și juniori din fotbalul românesc. FRF a publicat clasamentul. Mare surpriză

Topul academiilor de copii și juniori din fotbalul românesc. FRF a publicat clasamentul. Mare surpriză
foto simbol: Pixabay

Federația Română de Fotbal (FRF) a publicat topul celor mai bune academii de fotbal din țară. Farul Constanța, clubul proaspăt „revigorat” prin fuziunea Viitorului creat de Gică Hagi și a echipei lui Ciprian Marica, conduce detașat topul.

Echipa de pe litoralul Mării Negre se menține în topul academiilor pentru cel de-al treilea an la rând, în contextul în care fotbalul românesc are nevoie de noi talente, mai mult ca niciodată. În total, 27 de academii au fost analizate de specialiștii din cadrul Federației conduse de către Răzvan Burleanu.

Farul Constanța, lider autoritar. Dinamo, la pământ

Farul Constanța, clubul lui Gică Hagi și al lui Ciprian Marica are un coeficient de 96,11 puncte, urmat de FCSB, cu 90,25 de puncte. Pe locul al treilea este marea surpriză Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 86,70 de puncte, club susținut de Guvernul Ungariei, condus de către Viktor Orban.

Pe 4 este Concordia Chiajna, cu 84,81 puncte, pe 5 FC Voluntari, cu 83,84, pe 6 CFR Cluj, cu 83,78, locul 7 este ocupat de ACS Sport Team Bucure;ti, cu 83,34 puncte, iar locul 8 de Universitatea Craiova, cu 82,09.

Dinamo București cunoaște un declin abrupt în topul academiilor. A scăzut pe locul 9, după ce anul trecut a fost pe poziția a treia. Astfel, în baza celui mai recent raport al FRF, „câinii” au acumulat doar 81,47 de puncte.

Mai multe investiții în copii și juniori, în 2021, potrivit FRF

Vestea bună este că 92,5% dintre cele 27 de academii reevaluate de FRF și-au mărit punctajul față de anul precedent. Cel mai mare progres l-au înregistrat CSA Steaua (+62,34 puncte) – locul 13 în clasamentul general, CSM Ploiești (+47,3 puncte) și LPS Viitorul Pitești (+31,09 puncte).

Clasamentul academiilor a fost realizat ținând cont de 7 domenii, cu o pondere clar stabilită:

Strategie și filozofie 10,4%;

Echipe și jucători 12,6%;

Staff tehnic 19,7%;

Staff suport 7,1%;

Antrenamente și meciuri 9,6%;

Infrastructură și facilități 20,3%;

Rezultate 20,3%.