Elena Lasconi, noul primar al Câmpulung Muscel, face schimbări în structura administrației locale. Edilul i-a demis duminică, pe șeful pieței centrale și pe cel al Poliției Locale, pentru că nu ar fi respectat și aplicat măsurile anti-COVID, impuse pentru redeschiderea în siguranță a complexului. Până la rezolvarea problemelor, Lasconi a închis piața, însă a anunțat că aceasta va fi redeschisă luni.
Șeful pieței nu a respectat directivele noului primar, de a scoatedouă rânduri de geamuri, astfel încât vânzătorii și cumpărătorii să-și poate desfășura activitatea în siguranță,înăuntru, la tarabe, nu să fie scoși în frig. Nici șefulPoliției Locale, care nu a vegheat la punearea în aplicare a noilor măsuri, nu a scăpat nesancționat.
Primarul a mers personal în inspecție și a constat că la intrate nu erau dezinfectanți de mâini și nici un paznic care să măsoare temperatura celor care intră în incintă. În ceea ce privește prezenta agenților de poliție, aceasta a constat că agăsit „un poliţist local care era buimac, pe undeva pe lângă piaţă”.
„Săptămâna trecuta am încercat să redeschidem cu sprijinul Prefectului, al DSP și al Jandarmeriei și al Poliției Municipale, dar șeful pieței nu a respectat regulile de a tăia cele două șiruri de geamuri ca să se facă circuit de aer. Tocmai din acest motiv l-am eliberat din funcție pe șeful pieței și pe comandantul Poliției Locale pentru că nu a asigurat pază, dezinfectant și termometru aici la intrare, așa cum trebuia.
Din păcate, astăzi (n.r. duminică) am închis piață, o să o redeschidem mâine, după ce vom lua toate măsurile de siguranță, pentru că aici nu merge și asa”, a anunțat primarul.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Noul șef al CJ Bihor a susținut că din 174 de angajați vor mai rămâne 88 și nici nu se vor mai aduce oameni noi. El a precizat că astfel se vor faceeconomiide circa 1,2 milioane de euro pe an.
„Din 174 angajați efectivi vor rămâne 88 de colegi posturi fizic ocupate, încă nouă posturi suspendate pe care nu le desființăm pentru că intrăm în contradicții de legalitate. Față de cheltuielile de personal de 265.000 de euro lunar, probabil vom reduce cu cel puțin 100.000 euro pe lună. Aproximativ 1,2 milioane de euro anual economie la salarii doar din aparatul propriu. Nu vor fi angajați alți oameni în Consiliul Județean”,a declaratIlie Bolojan, pentruDigi24.
Și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat că a început restructurarea instituției, iar primul pas a fost făcut chiar vineri, când „consilierii județeniau aprobat noua organigramă a aparatului propriu al CJ, care presupune o reducere de 101 posturi și o economie la buget de 48 de milioane de lei în următorii patru ani”.
„Așa cum am promis, am început restructurarea Consiliului Județean Prahova. Primul pas l-am făcut astăzi: consilierii județeni au aprobat noua organigramă a aparatului propriu al CJ, care presupune o reducere de 101 posturi și o economie la buget de 48 de milioane de lei în următorii patru ani. Ocuparea posturilor din noua organigramă se va face pe bază de concurs.Așa cum era de așteptat, consilierii județeni PSD și PPUSL nu au participat la vot”, a scris Iulian Dumitrescu, pe Facebook, într-o postare în care inițial adăugase și o fotografie cu mesajul „Black Friday, 40% reducere a numărului de posturi din aparatul propriu al CJ Prahova”, a anunțat Iulian Dumitrescu.