CORONAVIRUS | Nigeria, apel la companii private pentru lupta împotriva virusului

CORONAVIRUS | Nigeria, apel la companii private pentru lupta împotriva virusului

Nigeria a făcut un apel la companiile private prin care le cere să doneze 330 de milioane de dolari, bani de care guvernul a declarat că are nevoie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Guvernatorul Băncii Centrale, Godwin Emefiele, a declarat că „până în prezent, guvernul federal a făcut progrese uriașe în luptă, dar este clar că sectorul privat trebuie să pășească și să sprijine eforturile deja făcute”.

Finanțele acestei țări au fost zguduite serios de prăbușirea prețurilor petrolului, care a scăzut cu aproape două treimi în acest an.

Săptămâna aceasta ministrul Finanțelor, Zainab Ahmed, a alocat peste 17 milioane de dolari la Centrul pentru Controlul Bolilor și încă 27 milioane de dolari pentru statul Lagos, care este cel mai afectat de noul coronavirus.

„Pentru a procura toate echipamentele necesare, materialele și toată infrastructura necesară pentru a lupta împotriva acestei pandemii, ne trebuie peste 330 de milioane de dolari”, a afirmat Emefiele.

În acest sens, a fost formată o coaliție condusă de Fundația Aliko Dangote și Banca de Acces, care lucrează deja la strângerea de fonduri, scrie Reuters.

În Nigeria 65 de persoane au fost testate pozitiv, dintre care una s-a stins din viață, iar alte 3 persoane s-au recuperat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 574.000 de cazuri la nivel global, peste 129.900 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 26.000 de oameni.

România a ajuns la 1.292 de cazuri de COVID-19, cu 263 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 32 pacienți, dintre care 25 sunt în stare gravă.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 115 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj. Din nefericire, alte 25 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Prima reacție a Kremlinului după retragerea lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din SUA. Dmitri Peskov a spus care este „prioritatea” Rusiei
23:35 - România a câștigat Campionatul European U20 Divizia B la baschet
23:14 - Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
22:51 - Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
22:32 - Un bărbat a murit în timpul unei drumeții în Masivul Vâlcan
22:13 - Liderul republican al Camerei Reprezentanților îi cere demisia lui Joe Biden. Mike Johnson: Perspectivele democraților nu sunt mai bune cu Kamala Harris
21:49 - Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială: Va rămâne de departe cel mai slab președinte din istoria țării noastre. Sistemul a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja
21:34 - Claudiu Năsui, despre datoria publică a României: Întrebarea este dacă am ajuns la 54% din PIB și avem ce să arătăm. Datoria pentru pensii e total separată și e imensă (VIDEO)
21:01 - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris
20:49 - Un copil a murit după ce i-a căzut o poartă de fotbal în cap, în județul Suceava