Cine este noul lider care a luat locul City Insurance pe piața RCA

Cine este noul lider care a luat locul City Insurance pe piața RCA
Sursa Foto: Freepik/ xb100

Noul lider al pieţei asigurărilor, Groupama, şi-a consolidat poziţia, rămânând pe primul loc şi la finalul primelor nouă luni ale acestui an, cu o cotă de piaţă de 17,94%, urmat îndeaproape de Allianz Ţiriac, cu 17,67%, a transmis, recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Concurenţa pe piaţa RCA s-a menţinut la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani şi în al treilea trimestru, potrivit aceleiași surse.

La finalul lunii septembrie, trei societăţi de asigurare continuau să controleze cote de piaţă cu două cifre, în timp ce alte patru societăţi au înregistrat un nivel notabil al primelor brute subscrise pe segmentul RCA.

Cine este lider de piață

Euroins a înregistrat o cotă de piaţă de puţin peste 31%, în uşoară scădere faţă de jumătatea anului, rămânând lider de piaţă; cota sa este cu peste 5 puncte mai mică decât cea consemnată la finalul anului trecut când societatea controla peste 35% din piaţă.

„Distanţa dintre Euroins şi competitorii săi s-a diminuat în cel de-al treilea trimestru al acestui an, în condiţiile în care Groupama şi Allianz Ţiriac, adică ocupantele locurilor 2 şi 3 pe segmentul RCA, şi-au menţinut cotele de piaţă. Groupama se apropie de 21%, în timp ce Allianz Ţiriac a depăşit 19%”, se menţionează în comunicat.

Care sunt celelalte societăți importante din piața RCA

Alte patru societăţi, c0nform sursei citate, au cote de piaţă între 5,5% şi 7,5%; Axeria Iard deține aproape 5,6%, deşi societatea a intrat pe piaţă, în baza dreptului european la liberă practică, abia la finalul anului trecut.

Conform ASF, o singură societate de asigurări autorizată să vândă RCA rămâne cu o cotă de piaţă neglijabilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe