Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă

Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă

Uzina Dacia, de la Mioveni, și-a oprit activitatea. Decizia este una temporară, cauzată de criza cipurilor, care afectează întreaga industrie auto din Europa. Din acest motiv, mai multe secții ale uzinei de autoturisme nu mai pot funcționa, iar angajații au fost trimiși acasă.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei şi lucrăm într-un ritm susţinut cu furnizorii noştri. Avem celule de criză la nivelul direcţiilor de Supply Chain şi Achiziţii şi implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă luni, 26 iulie”, au transmis reprezentanții de la Dacia.

Criza microcipurilor în domeniul auto, cu puternic impact pe continentul european

Criza microcipurilor s-a produs după noile reglementări de poluare și limitare a emisiilor de dioxid de carbon, la o medie de 95g CO2/km/grup auto.

Pe fondul crizei microcipurilor, ultima dată când Uzina Dacia și-a trimis angajații în șomaj tehnic a fost în aprilie. De asemenea, în februarie și marie au avut cinci zile fără producție, tot din cauza lipsei de componente electrice.

În plus, și Uzina celor de la Ford a fost oprită, din cauza lipsei de semiconductori, în perioada 26 februarie – 10 martie.

În primele șase luni din 2021, Dacia Mioveni și Ford Craiova au produs 236.663 de mașini, o creștere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcată de restricțiile anti-COVID-19. În prima jumătate a anului în curs, Dacia a produs 145.515 autoturisme, iar Ford, 91.148 de unități.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
23:09 - Ludovic Orban: Voi depune plângere penală împotriva premierului Ciolacu, a ministrului Justiției și a celorlalți miniștri care au contrasemnat OUG privind alegerile. Voi depune și împotriva lui Renate Weber dacă nu o atacă la CCR (VIDEO)
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia
22:12 - Dreapta Unită atacă decizia BEC la Înalta Curte. Cătălin Drulă: Pe umerii judecătorilor stă o decizie foarte importantă pentru democrația românească / Un reprezentant ÎCCJ din BEC a fost de acord cu aprobarea Alianței (VIDEO)
21:51 - Ludovic Orban: Nu există niciun motiv legal pentru a respinge înregistrarea alianței Dreapta Unită. Ceea ce face actuala putere afectează grav democrația (VIDEO)
21:36 - Eugen Tomac condamnă decizia BEC: „Reprezentantul PSD cere expres excluderea PMP și a Dreptei Unite din competiția electorală, ceea ce este inacceptabil și un derapaj antidemocratic fără precedent” (VIDEO)
21:22 - Ludovic Orban: Ceea ce s-a întâmplat cu PMP este absolut inacceptabil / Cătălin Drulă: Eugen Tomac are o vină clară în ochii actualei puteri, a vrut să rămână în această Dreaptă Unită împotriva PSD-ului galben și PSD-ului roșu (VIDEO)
21:08 - Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă își doresc să nu existe Dreapta Unită. Toate instituțiile statului sunt folosite împotriva USR, PMP și Forța Dreptei (VIDEO)