Risc de incendiu la aproape 2.000 de limuzine Mercedes din România. Ce modele au fost rechemate în service

Risc de incendiu la aproape 2.000 de limuzine Mercedes din România. Ce modele au fost rechemate în service

Mercedes Benz a rechemat în service-urile din România limuzine din trei modele de top – E Class, E Class Coupe și CLS.

Defectul observat se află la instalația electrică, iar riscurile pot include și un incendiu la bord.

Aproape 2.000 de limuzine Mercedes, rechemate în service

Mai exact, 1817 de vehicule, din trei modele de top ale Mercedes-Benz (familia E Class), au fost rechemate în service-urile din țară.

Este vorba despre autovehiculele W213 (E Class), C238 (E Class Coupe) și C257 (CLS), din generația actuală, fabricate între 2015 și 2019.

Potrivit unui comunicat al importatorului Mercedes Benz România, s-a observant un risc potențial de incendiu cauzat de cablurile electrice.

„În urma unor procese electro-chimice, s-ar putea forma conexiuni conductoare în interiorul tronsonului de cabluri electrice din compartimentul motorului, din cauza pătrunderii de apă sau datorită creării condensului.

Acest lucru ar putea permite un flux de curent electric nedorit, ceea ce ar avea ca efect apariția unor temperaturi ridicate. În acest caz, materialul din plastic al tronsonului de cabluri ar putea fi supus unei suprasolicitări de natură termică. În acest context, nu ar putea fi exclus complet riscul de izbucnire a unui incendiu”, au transmis reprezentanții Mercedes-Benz, citați de profit.ro.

Acțiunea din România face parte dintr-o campanie la nivel global, care curpinde aproape 300.000 de autovehicule.

Alte 170.000 de automobile diesel Mercedes-Benz, rechemate în service

În luna iunie, Daimler a confirmat ca va rechema în service 170.000 de automobile echipate cu motoare diesel. Este vorba despre modelele ce au fost afectate de scandalul Dieselgate.

Conform publicației germane, se vor rechema în service motoarele diesel Mercedes-Benz fabricate înainte de anul 2015, pentru a remedia tehnologia ilegală care a manipulat emisiile omologate în testele de laborator.

Concret, recall-ul se referă la modelele A-Class, B-Class, C-Class, E-Class și S-Class ce au motoare diesel Euro 5. Dintre acestea, 60.000 de automobile afectate sunt în Germania.

Pe lângă aceste modele,vor fi rechemate în service și o serie de modele SUV. Mercedes-Benz a mai emis un recall pentru modelul GLK acum un an.