5 sfaturi financiare ca să nu rămâi niciodată fără bani

5 sfaturi financiare ca să nu rămâi niciodată fără bani
Sursa foto: Shutterstock

Stabilitatea financiară este un obiectiv principal pentru mulți oameni, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, viața îți poate rezerva adesea provocări. Din fericire, există soluții și pentru astfel de situații, însă ți-am pregătit un ghid util cu sfaturi financiare pe care să le urmezi ca să nu rămâi fără bani.

  1. Utilizarea unui credit nebancar în caz de urgențe

Poți apela la un credit IFN în cazul în care ai nevoie urgentă de bani, deoarece aprobarea este mai rapidă decât în cazul unui credit bancar. Această soluție te ajută să rezolvi problema pe care o ai (așa cum ar fi, spre exemplu, o urgență medicală) într-un timp mult mai scurt și fără alte neplăceri. De asemenea, poți returna suma foarte simplu pentru a nu ajunge în situația în care amâni plățile și acumulezi datorii. Pe Okcredit.ro poți afla mai multe detalii despre avantajele unui împrumut nebancar. Cu toate acestea, apelează la credite în mod responsabil, doar atunci când ai nevoie cu adevărat și evită folosirea acestora pentru cumpărarea de bunuri care nu îți sunt necesare.

 

  1. Ține evidența cheltuielilor

Evidența cheltuielilor este un aspect foarte important atunci când vrei să faci economii. Notează pe ce se duc banii în fiecare lună în mod recurent. În această categorie ar putea intra chiria, plata utilităților, combustibilul utilizat, dar și alte tipuri de cheltuieli pe care le poți anticipa, măcar cu aproximație. Astfel vei putea trage o linie între banii care vor fi cu siguranță cheltuiți lunar și cei care pot fi economisiți.

 

  1. Aplică regula 50/30/20

Odată ce ai stabilit cheltuielile de bază, acestea reprezintă procentul de 50% din regula 50/30/20. Pratic, cheltuielile esențiale vor avea cele mai mari resurse alocate. Următorul procent, cel de 30%, este pentru dorințele tale (călătorii, hobby-uri, relaxare etc). Restul de 20% vor fi economisiți pentru fondul de urgență, pensie sau plata datoriilor. Potrivit Investopedia, unul dintre avantajele metodei prezentate este că promovează stabilitatea financiară pe termen lung prin faptul că se alocă continuu 20% din salariu pentru economii. Astfel, poți acumula bani și vei obține un sentiment de securitate pe măsură ce te apropii de vârsta de pensionare.

  1. Investește în educația ta financiară

Cea mai rapidă modalitate prin care poți rămâne fără bani este atunci când nu știi cum să gestionezi bugetul și cheltui banii pe lucruri care nu îți sunt neapărat necesare, în loc să-i investești. Cu toate acestea, înainte să recurgi la diverse tipuri de investiții, va trebui să te familiarizezi cu tot ce presupune domeniul de activitate. Pe scurt, va fi nevoie să investești în educația ta financiară.

  1. Înainte de a cumpăra un produs, așteaptă 24 de ore

De multe ori apare tendința de a face cumpărături nejustificate, din cauza impulsului emoțional. Dacă vrei să cumperi un produs care îți poate destabiliza bugetul, așteaptă 24 de ore și gândește-te dacă chiar ai nevoie de el. Practica te va ajuta să cheltui mai rațional și, prin urmare, să reduci cheltuielile inutile.

Bineînțeles, mai sunt și alte lucruri pe care să le iei în considerare atunci când vrei să îți îndeplinești obiectivul de a avea stabilitate financiară, însă sfaturile de mai sus sunt un punct bun de plecare. Nu uita să folosești cu moderație creditele și să plătești cât mai rapid datoriile. De asemenea, ține evidența cheltuielilor și împarte bugetul în așa fel încât să poți economisi o parte din bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`