Ludovic Orban, despre rectificarea bugetară: Acest raport al comisiei de buget – finanţe declanşează falimentul României

Ludovic Orban, despre rectificarea bugetară: Acest raport al comisiei de buget - finanţe declanşează falimentul României
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul României Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că PNL-ul va negocia, în plenul Parlamentului, modificarea raportului comisiilor reunite de buget – finanţe prin care au fost adoptate amendamente la rectificarea bugetară, menționând că votul dat în comisiile de specialitate ale Parlamentului ”declanşează falimentul României”.

Ludovic Orban: ”În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul”

Primul ministru a afirmat că vor exista negocieri cu celelalte partide.

”În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul, astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisei acest raport al Comisiei de buget – finanţe care declanşează falimentul României. Sunt convins că, aşa cum au fost alături – nu de noi, de Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională. În acest caz, PSD va fi în minoritate şi vom putea retrimite la comisia de buget-finanţe”, a spus Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Amintim că, la propunerea PSD, parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede o creștere cu 40%.

Comisiile de buget au abrogat articolul privind majorarea punctului de pensie cu 14%

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost, așadar, abrogat. Astfel, s-a decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, care prevede majorarea sumelor repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reședință de județ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizați în mod egal indiferent de culoarea politică a administrației locale.

Totodată, un alt amendament adoptat stipulează o alocare suplimentară de 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaților, cu scopul de a achiziționa echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

În plus, parlamentarii au alocat o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, care este destinată finanțării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

În aceeași ședință, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Florin Cîțu: „Sunt niște acțiuni criminale ale socialiștilor!”

„Trebuie să vedem aceste acțiuni criminale ale socialiștilor care au început chiar în perioada de criză, când nu au vrut să prelungească starea de urgență. Mai mult puneau condiții, deci mai cinic. Jucau poker cu viața românilor. Apoi cu starea de alertă. Nu mă miră că acum vin și vor să arunce în aer economia României. Fără să vină, ca de fiecare dată, cu o sursă de finanțare. Eu vă garantez că n-o să se întâmple anul acesta. Bugetul nu va fi afectat de orice activitate nocivă din parlamentul României. Anul acesta nu se va modifica nimic în acest sens. Situația e închisă pentru anul acesta. Noi am dat ce s-a putut da”, a declaratFlorin Cîțu.

Ultima oră
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane