Ministrul Energiei Virgil Popescu a anuntat pe Facebook ca, săptămâna viitoare, va prezenta toate detaliile privind planul de restructurare pentru Complexul Energetic Hunedoara (CEH).
“Am avut o nouă întâlnire de lucru cu administratorul special al CEH și reprezentanții sindicatului minerilor, pentru realizarea formei finale a planului de restructurare. Am discutat aplicat, prevederile urmând să le includem într-un Memorandum, pe care le voi prezenta în ședința de Guvern. Ulterior, vom face toate demersurile pentru a ne pune de acord și cu Comisia Europeană.
Săptămâna viitoare voi prezenta public toate detaliile privind planul de restructurare și aplicarea prevederilor OUG 60/2019, privind darea în plată a unor active funcționale, precum și stadiul înființării unei noi companii.
Am găsit soluțiile cele mai bune pentru angajații CEH. Așa cum am promis, nu las pe nimeni în urmă și depun toate eforturile pentru ca angajații să fie protejați, iar activitatea companiei să fie reorganizată pe criterii de eficiență economică și energetică.”, a scris ministrul Virgil Popescu pe Facebook.
Complexul EnergeticHunedoara, aflat în insolvenţă, ar putea primi un ajutor de stat de 97,41 milioane lei arată un proiect de Hotărâre a Guvernului, publicat în dezbatere de Ministerul Energiei.
Fondurile ar urma să fie folosite pentru suportarea cheltuielilor necesare închiderii celor două unităţi miniere necompetitive din cadrul societăţii, Lonea şi Lupeni.
”Prin proiectul de act normativ se supune aprobării acordarea ajutorului de stat pentru suportarea cheltuielilor necesare închiderii celor două unităţi miniere necompetitive din cadrul Societăţii Complexul EnergeticHunedoara, în insolvenţă, pentru anul 2021, potrivit Deciziei Comisiei Europene nr. C (2018) 1001/final.
Astfel, pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă ajutor de stat în sumă de 97,41 milioane lei, în următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 12,35 milioane lei; costuri cu reconversia profesională – 540.000 lei; costuri de închidere subterană – 20,62 milioane lei; costuri legate de reabilitarea fostelor exploatări miniere – 37,21 milioane lei; costuri de recultivare a solurilor de suprafaţă – 26,67 milioane lei”, arată nota de fundamentare.