Greva de la STB, de joi dimineața, a paralizat traficul în București, iar oamenii au luat cu asalt metroul, taxiurile și serviciile de ride sharing. Unul dintre motivele pentru care șoferii Societății de Transport București au intrat în grevă sunt salariile. Liderul de sindicat a explicat, câți bani încasează lunar un șofer de autobuz, cu o vechime de aproximativ 10 ani și cu sporuri.
În timpul unei conferințe de presă, liderul de sindicat de la STB, Vasile Petrariu, a fost întrebat câți bani câștigă un șofer de autobuz de la STB. Aceștia au program și în weekend, iar pentru ei ziua de muncă începe în jurul orei 03:00 dimineața. Mai multe imagini, în galeria foto de AICI!
Liderul de sindicat al STB a fost întrebat ce salariu are conducătorul unui mijloc de transport în comun. El a precizat că sumele se învârt în jurul a 3.500 de lei net și 5.000 de lei brut.
„S-a spus că salariile sunt foarte mari la STB SA. Salariul unui conducător de vehicul este în jur de 4.200 de lei, în condițiile în care el lucrează sâmbătă, duminica și sărbătorile legale, dar și ore suplimentare, el nu ia mai mult de 3.000 – 3.5000 de lei net.
Cu 40% asta însemnă undeva la 5.000 – 6.000 de lei brut”, a declarat liderul de sindicat de la STB. Șoferii și vatmanii de la STB lucrează și în weekend, dar și în cursul sărbătorilor legale și inclusiv în timpul nopții.
Comparativ cu TPBI, liderul de sindicat de la STB spune că angajații de la Societatea de Transport București câștigă sume mult mai mici:
„Nu are liber, se scoală la 3 dimineața și ajunge acasă când ajunge, la 3 -4 după amiază! (…) Salariile la TPBI, informații de acum 2 ani de zile, sunt 5.000 de lei.
Un director general de acolo avea până la maxim 30.000 de lei, iar un șef de serviciu la STB Sa are maxim 7.000 de lei, la TPBI are peste 10.000 și al fel și un șef de birou”, a mai precizat el.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Joi dimineața, angajații STB au intrat în grevă, iar mijloacele de transport în comun nu au ieșit pe străzile din București. Peste 1.000 de mașini ar fi trebuit să circule la ora 08:00, dar având în vedere condițiile, bucureștenii și locuitorii din zonele metropolitane au fost nevoiți să se orienteze către alea mijloace de transport.
Metroul a fost luat cu asalt încă de la primele ore ale dimineții și rapid s-a format și aglomerația din stații. Prefectura Capitalei a decis suplimentarea polițiștilor și jandarilor de la stațiile de legătură, iar Metrorex a pus toate trenurile în circulație.
În acest context, Prefectura Capitalei a decis:
Totodată, Metrorex a anunțat că a introdus toate trenurile în circulație, în contextul aglomerației de joi dimineața, generată de greva de la STB.
Pe principalele bulevarde, traficul a fost infernal. Cei mai mulți oameni au apelat la serviciile de ride sharing. Tarifele au explodat însă încă de la prima ora. Cursele au fost chiar si de 5 ori mai scumpe fata de o zi obișnuita.