Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme

Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme
Foto: Pixabay

Jumătatea sudică a României este sub cod portocaliu de caniculă. În mai multe județe din țară se înregistrează maxime de peste 41 de grade Celsius, iar specialiștii avertizează cu privire la modul în care starea de sănătate poate fi afectată de temperaturile ridicate.

Mai mult decât atât, în cursul acestor zile, există nu doar recomandări privind alimentația și hidratarea, cât și pentru îmbrăcăminte și mai ales intervalul orar în care este recomandat să ieșiți din casă.

8 Sfaturi pentru zilele caniculare

Purtați haine și lenjerie cât mai lejere, în culori deschise și mai ales realizate din fibre naturale. Este important să nu ieșiți la soare fără pălării, șepci sau umbrele, iar dacă este cazul evitați să ieșiți din casă între 11.00 și 18.00.

Ventilatoarele sau aerul condiționat sunt o altă soluție pentru a face răcoare în casă. În cazul în care nu aveți aer condiționat, încercați niște trucuri pentru a face răcoare în casă.

Încercați pe cât posibil să nu vă expuneți la soare în mod direct. Evitați expunerea pielii la soare și încercați să faceți cât mai puțin efort în aer liber, la orele cu temperaturi ridicate. Apelați la creme cu factor de protecția UV +30.

Limitați efortul fizic și activitățile care vă pot obosi. Nu încercați să faceți sport la orele toride de vară, iar dacă este absolut obligatoriu, alegeți totuși orele de seară, dau dimineața cât mai devreme. În acest fel veți reuși să evitați deshidratarea excesivă.

Nu uitați să consumați cât mai multe lichide. Sucurile naturale, apa plată sau limonadele simple, neîndulcite vă vor ajuta să vă hidratați cât mai bine. Este foarte important să evitați alcoolul, cafeaua și ceaiurile.

Nu utilizați cuptorul în zilele toride de vară, în special la orele prânzului.

Evitați mâncărurile grele, gătite în mult ulei sau mai ales pe cele a căror proveniență nu o cunoașteți. Este recomandat, pe cât posibil, să evitați și alimentele fierbinți.

Dacă vreți să vă răcoriți pielea, apelați la un prosop îmbibat în apă rece, pe care să îl stoarceți și să îl puneți pe umeri.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)