Condamnări definitive în cazul Colectiv. Patronii clubului au primit un total de peste 25 de ani de închisoare cu executare

Condamnări definitive în cazul Colectiv. Patronii clubului au primit un total de peste 25 de ani de închisoare cu executare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel București a stabilit, joi, condamnarea definitivă la un total de 25 de ani de închisoare cu executare în cazul patronilor de la clubul Colectiv din București.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost condamnați la 11 ani și opt luni, opt ani și repsectiv șase ani și patru luni de închisoare cu executare.

Condamnare definitivă pentru patronii de la clubul Colectiv

Cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu  au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul General se arată că patronii Colectiv „au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, Sector 4, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015”.

Ce acuzații li se aduc patronilor de la clubul  Colectiv

De asemenea, anchetatorii mai arată că patronii Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu „nu au asigurat cadrul organizatoric şi mijloacele necesare securităţii şi sănătăţii în muncă, nu au luat măsuri pentru evacuarea personalului şi a clienţilor prin asigurarea unui număr de căi de ieşire suficient şi prevăzut de lege, marcate şi dotate corespunzător, şi nu au stabilit clauze privind sănătatea şi securitatea în muncă cu prezentarea riscurilor specifice pentru securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul clubului la încheierea contractului de prestări servicii dintre SC Club Colectiv SRL şi SC Digidream Multimedia SRL”.

Instanța este la a cincea amânare de pronunțare asupra apelurilor a căror dezbatere finală a avut loc în luna decembrie anul trecut.  Sentința în cazul Colectiv a fost amânată în 3 mai pentru joi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`