Piedone, după verdictul în dosarul Colectiv: „Nu sunt criminal” / Despre familiile victimelor: „Să se bucure, vor lua bani, dar nu e dreptate la adresa mea. Condamnarea mea nu le va învia copiii”

Piedone, după verdictul în dosarul Colectiv: „Nu sunt criminal” / Despre familiile victimelor: „Să se bucure, vor lua bani, dar nu e dreptate la adresa mea. Condamnarea mea nu le va învia copiii”
Cristian Popescu Piedone, primul mesaj din închisoare// Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone a declarat, după ce și-a aflat sentința în dosarul „Colectiv”, că el nu e un criminal și că s-a pregătit pentru orice decizie a instanței.

Amintim că judecătorii de la Curtea de Apel București l-au codamnat, joi, la 4 ani de închisoare cu executare după ce, în primă instanță, luase 8 ani şi 6 luni.

Piedone, reacție după ce și-a aflat condamnarea în dosarul „Colectiv”

„Nu sunt criminal. Am fost pregătit. Nu e perioadă dificilă. Îmi iau la revedere de la familie. Nu voi renunța la luptă, nu sunt criminal”, a spus Piedone la RTV.

Primarul a mai spus că va merge la închisoare „cu capul sus”.

Despre familiie victimelor, Piedone a afirmat: „Să se bucure, condamnarea mea nu le va învia copiii. Să se bucure, vor lua bani, dar nu e dreptate la adresa mea. Copiii au fost răzbunați”.

Condamnări definitivă în dosarul „Colectiv”, la aproape 7 ani de la tragedie

Curtea de Apel Bucureşti a pronunțat sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”, majoritatea pedepselor fiind reduse față de cele inițiale. Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Cea mai amre condamnare a primit-o unul dintre patronii clubului: Alin George Anastescu –  11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Au fost pronunțate și trei achitări. Aurelia Iofciu, de exemplu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a fost achitată, deși în prima instanță primise la 8 ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe