O persoană de 71 de ani s-a accidentat în Masivul Leaota. Salvamontiștii au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor medical

O persoană de 71 de ani s-a accidentat în Masivul Leaota. Salvamontiștii au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor medical
Foto: Facebook @ Salvamont România

O persoană în vârstă de 71 de ani s-a accidentat sâmbătă în Masivul Leaota, informează Salvamont România, care a precizat că salvamontiștii argeșeni intervin pentru a-i acorda primul ajutor medical și pentru a-l transporta.

O persoană de 71 de ani s-a accidentat sâmbătă în Masivul Leaota

„Actiune in derulare a salvamontistilor din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Argeș pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unei persoane accidentata in masivul Leaota, sub varful Piatra Dragoslavelor. Persoana accidentata are 71 de ani si facea parte dintr-un grup ghidat de 17 participanti, echipati corespunzator, și a cazut din traseul urmat aproximativ 70 de metri, lovindu-se de copaci, zona fiind impadurita. Accidentatul este constient, cooperant, prezinta plagi in zona scalpului si nu se poate deplasa. Langa el a ramas unul dintre ghizi, pana la sosirea echipelor Salvamont”, a scris Salvamont Argeș, sâmbătă, pe Facebook.

Salvamontiștii recomandă precauție și responsabilitate în derularea activităților montane.

„Salvamont România , salvatorii în rosu, culoarea salvatorilor de vieți din sistemul național de urgență, va îndeamnă la precauție și responsabilitate în derularea activităților montane. Luati aminte ca zapada este foarte inghetata, coltarii fiind absolut necesari! Nu folositi acele «gheruțe» care nu sunt destinate turelor pe munte”, a adăugat Salvamont Argeș.

Risc crescut de avalanșă în mai multe zone montane din țară

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, avertiza la începutul weekendului pe B1 TV că există un risc crescut de avalanșă în mai multe zone din țară, precum Făgărași, Bucegi, Ceahlău, Parâng și Retezat.

„Recomandăm turiștilor să rămână în perimetrul stațiunilor. Aici locațiile sunt sigure, nu avem risc de avalanșă, dar pentru cei care ies către golul alpin trebuie să înțeleagă că este nevoie de un management corect al riscului la care se expun, să facă un test al zăpezii, să aibă un echipament corespunzător și să meargă în excursie sau în tura propusă numai dacă este neapărat nevoie și dacă au certitudinea că au făcut o analiză bună a zăpezii în acel moment. Trebuie să înțelegem că este iarnă, sunt condiții deosebite în acest moment. Iarna a fost atipică, cu mult viscol, cu mult transport de zăpadă”, a declarat oficialul, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`