Supraviețuitorii de la Colectiv, revoltați după decizia Instanței: „Dreptate nu se va face atât timp cât justiţia este înfăptuită după legi blânde”

Supraviețuitorii de la Colectiv, revoltați după decizia Instanței: „Dreptate nu se va face atât timp cât justiţia este înfăptuită după legi blânde”

Supraviețuitorii de la Colectiv critică decizia definitivă a instanței pronunțată joi. Mihai Grecea şi Adrian Albu, cei doi supravieţuitori de la Colectiv, prezenţi joi, la Curtea de Apel, au transmis mesaje prin care deplâng sancțiunile “prea blânde” pentru cei găsiți vinovați.

Ce spun supraviețuitorii de la Colectiv despre decizia Instanței

„Justiţia, conform legii, a fost înfăptuită. Dreptate nu se va face atât timp cât justiţia este înfăptuită după legi blânde”, a scris Adrian Albu pe Facebook.

La rândul său, Mihai Grecea a spus la Curtea de Apel  că s-a schimbat foarte puţin de la Colectiv.

“Instituţii publice sau private, cluburi, restaurant, şcoli sau chiar primării în care intri pe propria răspundere. Statul român s-a spălat pe mâini. N-am văzut, de exemplu, mamele din ţara asta să iasă în stradă şi să protesteze că nu-şi mai duc copiii la şcoală pentru că nu au încredere că pot supravieţui în situaţia asta. Câtă vreme societatea românească nu va pune presiune pe administratorii vieţii publice, nu se va schimba nimic”.

Decizia CAB în cazul Colectiv

Curtea de Apel Bucureşti a pronunțat, joi, sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”. Majoritatea pedepselor au fost reduse față de cele dispuse de Tibunalul București în decembrie 2019.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. De asemenea, instanța i-a interzis, vreme de 5 ani, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public

În primă instanță, Piedone luase 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari