Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)

Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Evgen Kotenko

„Georgia Europeană”, partid de opoziție din Georgia, a proiectat, miercuri seară, pe o clădire din Tbilisi care aparține Rusiei, steagul NATO și pe cel al Ucrainei cu mesajul „Glorie Ucrainei”, informează Digi24.

„În această seară, Georgia Europeană, partidul de opoziție, a proiectat ”Glorie Ucrainei” pe culorile Ucrainei și steagul NATO pe fosta ambasadă a Rusiei din Tbilisi”, a scris, pe Twitter jurnalistul Michael Weiss.

Manifestație în Georgia, în sprijinul Ucrainei

Duminică, mai multe persoane au protestat în Tbilisi, capitala Georgiei, cerând guvernului să trimită un mesaj clar de solidaritate cu Ucraina, în contextul în care aceasta e amenințată de trupele rusești masate la granița ei.

Oamenii s-au adunat în fața Ambasadei Ucrainei din Tbilisi cu steagurile Ucrainei, Georgiei, ale UE și NATO și au scandat slognuri precum „Opriți Rusia” și „Trăiască prietenia Georgiei și Ucrainei”.

Batu Kutelia, fostul ambasador al Georgiei în SUA, a spus că Ucraina e partenerul strategic al Georgiei și țară înfrățită.

Rusia, „o putere a dezechilibrului”

În 2008, într-un război de cinci zile cu Rusia, Georgia a pierdut regiunile separatiste Oseția de Sud și Abhazia, Moscova decretându-le state independente.

Iar în 2014, Rusia a anexat Peninsula Crimeea din Ucraina, acțiunea nefiind recunoscută la nivel internațional.

Similitudinile au fost remarcate de protestatarii din Tbilisi.

De altfel, despre Rusia ca factor de dezechilibru în regiune a vorbit recent și Emmanuel Macron, președintele Franței.

„Constatăm că Rusia e pe cale să devină o putere a dezechilibrului”, a punctat Macron, invocând acțiunile destabilizatoare ale Moscovei în spațiul exsovietic.

Urmăriți B1TV.ro și pe