Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii

Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile, speriați de explozii. Sursa: Captură video/ Twitter/

Un videoclip viral pe rețelele de socializare surprinde momentul când soldații ruși își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, în urma unui atac-surpriză din partea ucrainenilor. Incidentul s-ar fi petrecut în estul Ucrainei, potrivit Digi24.

O explozie a avut loc chiar lângă două vehicule ale soldaților ruși, care staționau lângă un deal. Imaginile au fost distrubuite, iar internauții au apreciat că gestul denotă moralul scăzut al acestora.

Rușii au luat-o la fugă și au abandonat tancurile

Speriați de explozii, militarii ruși au abandonat echipamentul și transportatoarele blindate și au fugit. În ultima vreme, tot mai mulți soldați ruși refuză să lupte în Ucraina.

Pentru că Vladimir Putin nu a declarat oficial război țării, ci a vorbit doar despre o „operațiune militară specială”, soldații care refuză să lupte nu pot fi urmăriți penal, ci doar concediați. „Vreau să mă întorc la familia mea, nu într-un sicriu”, a spus unul dintre ei.

Soldații ruși care refuză să lupte în Ucraina scapă de urmărirea penală

Mihail Benyash, un avocat ce a consiliat mai mulți soldați ruși, a susținut că militarii care refuză să lupte în Ucraina pot fi concediați, dar nu și urmăriți penal. Și asta tocmai pentru că, oficial, Rusia nu e în război cu Ucraina.

Benyash cunoaște „sute și sute” de cazuri de soldați ruși care au refuzat să lupte în Ucraina. Pe de altă parte, nu cunoașe nici măcar un singur caz în care soldatul să fi fost urmărit penal pentru decizia sa.

Prin urmare, mulți militari ruși au ales să fie concediați sau transferați, în loc să intre în „mașina de tocat carne”, a susținut avocatul.

În această situație, armata rusă a ajuns să recruteze soldați pe site-urile cu locurile de muncă. Nici așa n-are prea mult succes.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni